Home » Авторски страници

“Другарят” Фейсбук, ББ и омразната реч

2021.07.26 Няма коментари
Spread the love

.

Другарят Фейсбук ми е написал гневно писмо!

„Публикували сте това нещо, което не е следвало нашите стандарти на общността. Вашата публикация нарушава нашите стандарти по отношение на омразната реч!“

И е скрил въпросната моя публикация от хорските очи веднъж и завинаги. А мен ме постави в цензурофризера за 24 часа.

Въх, уби мъ!

Всъщност, тази публикация, която си стои цяла-целеничка на моя сайт, нямаше нищо общо с мен. Тя се състоеше само от изразни средства на ББ! При това аз пропуснах такива нежни словесни характеристики от вчера на въпросния ББ, като пияница, нещастник, червен сатрап…

Обърнете внимание, че макар да отразявам едно към едно думите на ББ, аз не можах да си позволя да изпиша изцяло онова гнусно и мръснишко нещо, което стана всенародно известно като ПКП.

Даже другарят Фейсбук не е издържал и се е възмУтил и огОрчил от езика на ББ!!! Той се втресъл и потресъл от прочетеното и не е издържал нито физически, нито физиологически, нито психически, нито психологически!

Пита се – а как ни е на нас, след като ББ ни бе премиер цяло десетилетие…

Как умните и разумните българи преглъщаха срама да гледат и слушат такава гротескна грамада от невъзпитание, арогантност, бруталност и цинизъм, която ни излагаше по света и у нас?!

Това е едно наше българско морално падение, което ще остави дълбоки рани в националното ни самочувствие, ще ни остане като грозна брадавица на челото, като гаден цирей на лицето за много дълго време.

Мога да разбера гнева на другаря Фейсбук, само че с този вулгарен език аз нямам нищо общо. Може да съм всякакъв, но прост и простак, опростачващ и множащ простотията, не съм.

Аз съм просто един нормален човек, аз съм просто човек. Но не и прост човек.

 

Проф. Николай Слатински

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.