Home » Авторски страници

Пролетно издание на Виенския икономически форум

2021.05.04 Няма коментари
Spread the love

.

Виенски икономически разговори с акцент върху Икономическия и инвестиционен план на ЕК за Западните Балкани

Пролетното издание на Виенския икономически форум (VEF) ще се състои на 19 май 2021 г. и отново ще е в хибридна форма заради пандемията.

Пролетното издание на Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum) отново събира висши представители на икономиката и политиката в австрийската столица.

Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum), утвърдил се като Европейската икономическа платформа със седалище във Виена, ще бъде с фокус “Икономическия и инвестиционен план на ЕК за Западните Балкани”. Събитието ще се проведе на 19 май 2021 г. с основен участник в дискусията Н. Пр. Оливeр Вархели (Olivér Várhelyi), еврокомисар по разширяването.

Форматът на конференцията под надслов “Виенски икономически разговори (Vienna Economic Talks) обхваща участието на регионални лидери от Западните Балкани, заедно с представители на регионалната, европейската и международната икономика.

С оглед поемането на ротационното Председателство на ЕС през втората половина на 2021 г. от Словения и стремежа на Виена Есономик Форум да съдейства за поддържането и мотивирането на интереса на инвеститорите към Западните Балкани, като специален гост ще вземе участие Премиерът на Словения и Патрон на ВЕФ Н. Пр. Янес Янша.

На най-високо ниво премиери, политици, представители на бизнеса – индустриалци и инвеститори ще обсъдят по-нататъшното икономическо развитие на региона, както и необходимостта от конкретни проекти, свързани със спецификата и структурните приоритети на Западните Балкани.

Стремежът е интересите и активностите да са фокусирани върху регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и върху значението на инвестициите за икономическия растеж и стабилността в региона.

Интересът към развитието на различни сектори на регионалната икономика е демонстриран чрез участието на различни представители на изтъкнати икономически субекти от региона, Европа и света, всички от тях – членове на Управителния съвет на Vienna Economic Forum (VEF).

Vienna Economic Forum, тази българска инициатива на Генералния секретар на ВЕФ д-р Елена Кирчева по времето на нейния мандат като български посланик в Австрия (2001-2005), се провежда ежегодно през м. ноември във Виена, а в течение на календарната година се организират конференции, форуми и кръгли маси в някоя от 14-те държави-членки на форума, под надслов Vienna Economic Talks (Виенски икономически разговори).

 

Виенски икономически форум

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.