Home » Авторски страници, българи зад граница

Протест срещу строежа на ВЕЦ в защитена територия в Босилеградско

2021.05.18 Няма коментари
Spread the love

.

ЕКОЛОГИЧЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВЕЦ „ОРНИЧЕ” НА МУСУЛСКА РЕКА

Инициативен граждански комитет „ЕКО КРАИЩЕ” е подал сигнал до Строителната инспекция в общинското управление в Босилеград и е поискал от нея да интервенира и да спре незаконните строителни работи в коритото на Мусулска река, поради застрашаване на защитена територия като обиталище на защитени растителни и животински видове, и особено на планинска пъстърва и речен рак, които са в Червената книга на застрашени видове. Сигналът е подаден и на Отдела за инспекционен надзор в Белград, както и на Отдела за урбанистка инспекция в Ниш.

В сряда, 19 май, от 16.00 часа местно време, „ЕКО КРАИЩЕ” организира граждански екологичен протест в село Мусул, на Мусулска река в местността „Орниче”, срещу изграждането на водна електроцентрала и унищожаване на околната среда.

„Подкрепете ни!“ – призовават гражданите от ИК „ЕКО КРАИЩЕ“.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.