Home » Авторски страници

“Иди, учи и се върни” със стипендия до 10 хил. лв. за магистратура в чужбина

2021.05.13 Няма коментари
Spread the love

Стипендии до 10 000 лева от фонд “Иди, учи и се върни” търсят своите притежатели – те са бъдещи лидери, които искат да завършат магистратура в чуждестранен университет и после да приложат наученото в България. Всеки желаещ може да кандидатства за стипендия онлайн до 4-ти юни.

За шеста поредна година Сдружение “Тук-Там” провежда своя фонд “Иди, учи и се върни”. През 2021 г. той е в размер на 45,000 лв – дарения от членовете на общността, както и от корпоративни партньори. Средствата ще бъдат инвестирани в поне четирима стипендианти, на които им предстои да следват магистратура в чужбина.

Освен за общите стипендии на “Тук-Там”, които приемат кандидати от всички специалности, бъдещите магистри ще могат да участват и в конкурс за две специализирани стипендии. Те са осигурени от компании, заставащи зад каузата.

  • Стипендията на PostScriptum и “Тук-Там” ще търси кандидати със специалности, свързани с устойчиво развитие, зелен мениджмънт и финанси, климатични промени, социално предприемачество и иновации, корпоративна социална отговорност и подобни.
  • А стипендията от Playtech и “Тук-Там” ще инвестира в млади българи, избрали специалности от сферите технологии, компютърни науки, информатика, софтуерно инженерство, изкуствен интелект и др.

Мисията на Фонда е да инвестира в бъдещи лидери, които искат да работят за позитивна промяна тук. “Иди, учи и се върни” е много повече от фонд стипендии – това е програма за цялостно развитие на млади хора с потенциал, чрез който инвестираме в тях и в бъдещето на България.” – споделя Христо Бояджиев, основател на “Тук-Там”. Атанас Събев, стипендиант от първото издание на фонда и магистър по право в Харвард, разказва: “Подкрепата на фонда бе не само своевременна, но отне огромна част от напрежението свързано със заминаването ми и ми позволи да се фокусирам върху следването си.”

От 2016 г. досега, “Иди, учи и се върни” има 22 стипендианти и близо 165 000 лева, инвестирани в стипендии, а след тазгодишното издание общата инвестирана сума ще е 210 000 лева. Фондът залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструменти за развитието на страната. Общността на “Тук-Там” вярва, че знанията, уменията и разширеният мироглед могат да бъдат изключително ценни за цялото ни общество.

Зад мисията застават видни представители и експерти от разнообразни сектори. Те ще бъдат жури и ще имат нелеката задача да изберат най-достойните кандидати. В състава на журито са включени представители от бизнеса, НПО-сектора, институции и медии, сред които Атанас Симеонов, Симона Стилиянова, Явор Николов, Мира Добрева, Красимира Димитрова, Добромир Живков, Бойко Благоев, Мирослав Богданцалиев, Богомила Трайкова и др.

За да вземат участие в конкурса, кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

  • Българско гражданство;
  • Бакалавърска или магистърска степен, придобита между 01.01.2016 г. и 31.07.2021 г.;
  • Стартиран процес за кандидатстване в магистърска програма в чуждестранен университет;
  • Високо ниво на владеене (B2) на езика, на който ще се провежда обучението.

 

Петя Стоянова,

“Тук-Там”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.