Home » Авторски страници, българи зад граница

Лига на българските писатели в САЩ и по света. Юбилейно тържество

2021.04.15 Няма коментари
Spread the love

На 9 май т.г., от 4 pm, Лигата на българските писатели в САЩ и по света организира тържествено отбелязване на 10-годишнината от основаването си. Организацията е създадена през 2011 г. в Чикаго като Съюз на българските писатели в САЩ и по света. Събитието ще се състои в Културен център “Магура” (415 W Golf Rd #7 Arlington Heights , IL 60005).

По време на тържеството ще бъдат представени последния, девети брой на годишника “Любослов” (2020 г., 49 автори, 5 от тях от Чикаго), книга осем на “Любослов“ (2019 г., 47 автори, 8 от Чикаго), както и специалното издание на Лигата – поетичната антология „Дъщерите на България по света“ (2021 г., 47 авторки, 7 от САЩ).

“Лигата на българските писатели в САЩ и по света с удоволствие ще сподели празника си с българската общност от Чикаго и други места на САЩ. Заповядайте на среща-разговор с автори – участници в проекта и с основатели на нашето литературно сдружение. Бъдете част от нас и от творческия дух, променящи света чрез светлината на словото!” – се казва в покана за събитието, споделена във ФБ групата на Лигата.

Тържеството ще продължи с коктейл, свободни разговори и обсъждания на идеи.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.