Home » Авторски страници

Бялата книга за езиковия спор между България и РС Македония излезе и на немски

2021.04.14 Няма коментари
Spread the love

Снимки: ФБ профил на Спас Ташев

“БЯЛА КНИГА за езиковия спор между България и РС Македония” е излязва от печат и на немски език. За това съобщи един от нейните съавтори, доц. Спас Ташев. Ето какво пише по този повод доц. Ташев:

“Огромни благодарности на спонсорите, а също така и на преводачите A & S Takeff и редактора МН. Техният труд не само, че бе доброволен, но и от скромност не пожелаха имената им да бъдат съобщени. Спестените средства ще бъдат насочени към следващото издание. Предстоят поне още две.

Нека българите в Германия, Австрия, Швейцария и Люксембург, които желаят да помогнат книгата да достигне до местните държавни институции, политици, библиотеки, журналисти, институти и аналитични центрове, да се свържат с мен, за да им предоставим необходимите бройки. Това е изключително важно, защото в Австрия и Германия РС Македония провежда най-активно клеветническа кампания срещу България. Местната общественост трябва да разбере действителното състояние на нещата и моралния облик на властта в Скопие, която подтиска или държи в заблуда своите граждани и обслужва чужди интереси.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.