Home » Авторски страници

Министър Николова обвинена в плагиатство от проф. Щукелбергер

2021.03.15 Няма коментари
Spread the love

.

„Темата на научната дисертация, която вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова ще представи на 18 март 2021 г. в небезизвестния университет, пълен с кадри от ДС и ДАНС, както и с бивши министри — УниБИТ (по-известен като “Библиотекарския институт УБИТ”), е: “Кибер етика в управлението НА информационните процеси при е-Управлението“ – пише на сайта си Гражданско движение „БОЕЦ“.

Министър Марияна Николова

Ето какво още пишат от „БОЕЦ“:

КИБЕР – ЕТИКА!

Но в Рецензията на дисертацията й, на стр. 4, професор д.н. Кристоф Щукелбергер критикува именно плагиатстването на Мариана Николова, което е висша (научна) степен на неетичност.

В превод на български:

“…някои страници включват дословни текстове, дума-по-дума, без да се споменава препратката: например, стр.72е, в края на глава 2.3, една цяла страница на моя статия е взета буквално, без препратка към моята статия и без кавички за цитиране. По същия начин в глава 2.8 (стр. 89-92) значителна част е взета от моята статия за етиката на тайните служби, от книгата ми “Кибер-етика 4.0”, от стр. 427 до стр. 431. Книгата като цяло се споменава в библиографията, но статията не е в списъка. Тук не става дума за мен като автор, а изобщо за принципа на академичната честност. Като други примери за горните забележки могат да бъдат посочени липсата на цитати (текстове в кавички) и липсата на препратки, които трябва да бъдат коригирани!

Излиза, че заместникът на Бойко Борисов Мариана Николова НЕЕТИЧНО е преписвала, без да реферира към не кого да е, ами баш рецензента си! Няма такава наглост и безочие, и то в научна дисертация, чиято тема е точно кибер-етиката!

Линк към Рецензията ТУК

В PDF формат тукDissertation Nikolova_Review_Stueckelberger

Целият материал на „БОЕЦ“ ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.