Home » Авторски страници

За Мездра, Китай, “Работническо дело” и др. Власт като крокодил

2020.09.12 Няма коментари
Spread the love

.

Наистина много рядко гледам телевизия, но, очаквайки обаждане от възрастен роднина на домашния телефон, започнах да превъртам каналите и за нула време бях потресен цели четири пъти:

Цвета Караянчева в бившия Партиен дом, сега Народно събрание. Снимка: Briag.bg

1. Не можах да повярвам, че е възможно толкова ограничен интелектуално човек да е председател на парламента! Нали не ги следя тези, представа си нямах за нивото на мисленето и говоренето на тази! Душата ми е стон…

2. Отдавна съм спрял да следя симпатичната някога ТВ “Европа”, ама “Работническо дело” ряпа да яде пред нея!! Интересно, умните млади хора там не се ли чувстват обидени и засрамени от бруталната и безогледна провластова пропаганда, която ги карат да вещаят. Млади хора, това ще Ви остане в CV-то като петно в биографията за цял живот, пазете си честта и името! Някой ден, когато някои от тези, които сега венцехвалите, бъдат осъдени за корупция и злоупотреба с власт, или се превърнат в нарицателни за недемократи и непочтени политици, как ще отмивате това петно?

Евродепутатката Клеър Дейли за Бойко Борисов и Иван Гешев. Източник: Mediapool

3. Убийствено елементарна е логиката на властта – ако някой в ЕС каже нещо дребно като добро за тях, те ликуват до небесата: ЕС признава успехите ни! Но ако в ЕС започнат ежедневно да отправят жестоко правдива критика за делата им, те надуват рупора до откат – това са някави соцкомплекси, че Европейският съюз е като Съветския съюз и може отвън да ни съди, и да ни се меси във вътрешните работи!

ГЕРБ – Монтана представя китайска магистрала за нов пътен възел край Мездра. Източник: ТВ “Евроком”

4. Добре, гербаджиите в Монтана се изложили с китайската магистрална инфраструктура – има грешка, има и прошка. Но те – не! Някакъв техен пуяк надува сякаш е в любовен период шия, пъне розови бузки и по гръб не пада, нагло, та знае ли се – не било грешка, защото те в ГЕРБ само такива чудеса правили, само подобни проекти реализирали!

“Господи – дето викаше някога странният наш пернишки седесар чичо Гришата, – нЕма да има оправия в България, докато властта е като крокодила – по-проста е от главата до опашката, отколкото е самозабравила се от опашката до главата!”

 

Проф. Николай Слатински

11.09.2020 г.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.