Home » Авторски страници, политика

Защо е важен въпросът: Имате ли дете от Борислава Йовчева?

2020.09.12 Няма коментари
Spread the love

Още през февруари т. г. писахме:

“До момента, след публикациите на El Periodico и Биволъ, НИКОЙ не е задал на премиера Борисов директно въпроса: “Имате ли връзка с бившата манекенка Борислава Йовчева и Вие ли сте баща на детето й?”Седем месеца след публикациите за т.нар. “Барселонагейт“, по която властите в Испания водят разследване за огромния имот, в който живееше с детето си бившата “Мис Бикини” Борислава Йовчева, най-сетне български журналист се осмели да зададе въпроса на премиера:

“Г-н Борисов, имате ли дете от Борислава Йовчева?”

И получи отговора:

“Не.”

Чуйте в записа как точно стана това.

Въпросът зададе Вилдан Байрямова, а отговорът на премиера се чува ясно и във видеото, качено на личния му профил във Фейсбук.

Сигурен съм, че ще завалят въпроси от рода на:

“Какво значение има – дали има или няма още едно дете премиерът ни?”

Предварително отговарям:

1. Не детето е важно в случая, а милионите за къщата, които вероятно не са събирани от закуски, и се разследват в чужда държава, като в това разследване е намесено и името на премиера на България.

2. Този въпрос е важен и за журналистите ни, които иначе недоволстват за 111 си място в класациите по свобода на словото, а сами не са задали този лесен въпрос повече от половин година при срещите си с Борисов.

3. Важен е и за много други незададени въпроси на премиера и министрите му – например за двата ядрени реактора, предназначени уж за АЕЦ “Белене”, за които народът ни плати от залъка си над 601 000 000 евро, а никой специалист до днес не ги е видял отблизо. За повече подробности за вероятната измама, струвала ни милиарди левове, попитайте ядрения физик Георги Котев.

Към трета точка от отговора ми може да се добавят още много въпроси към управляващите ни в последните 10 години, а и към тези преди тях. Напишете ако искате своите въпроси като коментар под тези редове. Вероятно, макар и след много месеци, ще се намерят и журналисти, като крехката Вилдан, да ги зададат.

.

П. Стаматов

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.