Home » Е-Списание

Нови документи по темата за “Къщата в Барцелона”

2020.02.28 Един коментар
Spread the love

Гражданско движение “БОЕЦ” публикува вчера на сайта си нови документи по темата за „Къщата в Барселона“ и разследването за пране на пари. В материала на “БОЕЦ” се казва:

“БОЕЦ” публикуваме два нови документа, от които става ясно, че през 2015 г. капиталът на фирма Ema Bgs SL. е вдигнат с 1 750 000 евро. Това става на два пъти, като първият път капиталът е увеличен с 1 000 000 евро и след това с още 750 000 евро. И двата пъти Георги Станков Йовчев (баща на Борислава Йовчева) е внесъл половината от тези суми, като физическо лице, а другата половина са внесени от кипърската офшорка Palms Enterprises, чийто пълномощник е близкият до управляващата в България партия ГЕРБ бизнесмен Йордан Христов, който е в общи дружества със Силвия Николова.

Palms Enterprises e съсобственик с община Приморско в дружеството „Спортни имоти Приморско“ АД. В управлението на същото дружество от 2008 до 2011 г. е влизал близкият до Бойко Борисов (премиер на България) бизнесмен Иван Саздов. Георги Йовчев към 2015 г. е и управител на Ema Bgs SL, а фирмата е собственик на луксозният бутик на марката Ermano Scervino в Барселона. Той е част от активи за 5 милиона евро, за които испанската прокуратура и каталунската антикорупционна полиция водят разследване за пране на пари, свързано с премиера Бойко Борисов. Cлeд кaтo кaтaлунcкия вecтник Еl Pеriоdiсо публикувa инфoрмaция зa рaзcлeдвaнeтo минaлия пeтък, мaгaзинът внeзaпнo бeшe зaтвoрeн и рaбoтници изнecoхa cтoкaтa, както стана ясно от видео, публикувано от сайта Биволъ, които разкриха и, че русенският СИК-аджия Илиян Пенев е наследил бизнеса на фирма Ema Bgs SL, като съпругата му, Миглена Николова, е управител на магазина и от нейният инстаграм профил става ясно, че е свързана с Цеци Красимирова, близка на убития в Амстердам Косьо Самоковеца.

Публикуваме двата документа, от които става ясно, че през 2015 г. Георги Йовчев е внесъл, като физическо лице, общо 1 750 000 лева в капитала на Ema Bgs SL.

Източник: ГД “БОЕЦ”

Георги Станков Йовчев е бивш водопроводчик от Сандански и от публичните регистри и данни става ясно, че няма бизнес или продажба на имоти, или други официални доходи, с които може да оправдае и обясни произхода на внесените от него 1 750 000 лева в брой.

В тази връзка днес (б.р.: на 27 февруари) “БОЕЦ” внесохме сигнал в НАП с вх. № М-92-00-241/27.2.2020 г. В сигнала се посочва:

ДО:  НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ – ГАЛЯ ДИМИТРОВА – ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

С И Г Н А Л

За съмнения за незаконни и укрити доходи, неплащане на данъци, данъчни и финансови престъпления.

„…От следните приложени по-долу, публично достъпни документи става ясно, че вдигането на капитала на дружеството Ema Bgs SL. през 2015 г. на два пъти – веднъж с 1 млн. евро, а втория път – със 750 хил. евро е станало, като Георги Станков Йовчев и кипърското офшорно дружество Palms Enterprises (описано по-горе в сигнала) внасят равни вноски и при двете увеличения на капитала. Palms Enterprises и Георги Станков Йовчев внасят първият път през 2015 г. по 500 000 евро и при второто вдигане на капитала на Ema Bgs SL. Георги Станков Йовчев и Palms Enterprises внасят по 375 000 евро. Общо при двете операции Георги Станков Йовчев е внесъл, като физическо лице, в дружеството Ema Bgs SL 875 000 евро или около 1 750 000 (един милион седемстотин и петдесет хиляди) лева.

БОЕЦ считаме, че за въпросното лице има обосновани съмнения, че не може да бъде доказан произходът на тези средства, както и, че върху тези доходи не са платени дължимите по закон данъци. От публично достъпните регистри и данни не става ясно откъде и как Георги Станков Йовчев е придобил средства в размер на 1 750 000 лева.  В случая, както и по отношение на останалите лица и фирми, свързани с тези сделки и финансови операции, има съмнения за данъчни и финансови престъпления, както и за схема за пране на пари, придобити по престъпен начин.

БОЕЦ изискваме от НАП да извърши съответната проверка, касаеща всички предоставени от нас факти и обстоятелства, като извърши необходимите ревизии и проверки на всички описани в сигнала фирми и лица, като физически такива, както по отношение на декларираните от тях доходи, така и за произхода на средствата за извършените сделки и финансови операции, и дължимото плащане на съответните данъци.”

Изключително важно е да се проследи произходът на средствата в тази схема за пране на пари и финансови измами, като испанската прокуратура вече е установила, че Борислава Йовчева демонстрира стандарт на живот, несъответстващ на нейните доходи, и реални възможности да докаже произхода на своите средства… Сега НАП и Финансовото министерство са на ход.

Припомняме, че до момента след публикациите на El Periodico НИКОЙ не е задал на премиера Борисов директно въпроса: “Имате ли връзка с бившата манекенка Борислава Йовчева и Вие ли сте баща на детето й?”.

Целият материал – ТУК

.

 

One Comment »

  • Бойко said:

    Бойко е национален предател – вижте какво е писано за него преди 1 година и сравнете какво се случва днес на турската граница:

    “Бойко и Ердоган ще заселят като за начало Странджа със същите тези мигранти, като дори ще ползват парите на Европа, за да се случи всичко това, но всъщност мигрантите в лагерите в един момент ще се окаже, че вече имат паспорти с турско гражданство и тези граждани ще поискат статут на Автономна държава за Странджа и Бойко няма да има нищо против това, напротив дори ще обясни на малкото останали българи в България, че това е начина България да покаже на всички, че можем и сме гарант за етническият мир на Балканите и затова трябва да дадем Странджа на новите заселници.

    Всъщност много хора отдавна обясняват публично, че Бойко Борисов работи само за интересите на Ердоган и именно той и неговите служби му пазят гърба и властта в България, като припомнят, че България и Русия имаха договорени няколко енергийни проекта, които Борисов буквално провали измивайки си ръцете с лидерите и санкциите от Европа, докато с този си ход директно ги предаде в ръцете на Ердоган, за да може Турция в този момент да строи „Турски Поток“ и Атомна електроцентрала до село Резово, а Борисов да ни обещава за в бъдеще някой да дойде в България да инвестира в енергийни проекти.”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.