Home » Авторски страници, българи зад граница

Благодарствено писмо до Асоциацията на българските училища в чужбина

2020.09.27 Няма коментари
Spread the love

.

Българско училище “Св. св. Кирил и Методий”Атина, Гърция, изпрати до Асоциацията на българските училища в чужбина писмо с благодарност за активната помощ на д-р Адриана Любенова, член на Управителния съвет на АБУЧ, оказана на учениците от това училище, които са кандидатствали във висши учебни заведения в България и са срещнали трудност при приема. Тази трудност е породена от допусната некоректност в Постановление на МС № 103 към нашите ученици от българските неделни училища в чужбина. Благодарение на упоритостта на д-р Любенова, с която тя доказа справедливостта на исканията на АБУЧ, въпросът на ощетените лица бе уреден.

АБУЧ ще продължи своята политика да бъде коректив на въпроси, които трябва да бъдат променени, за да може българските ученици в чужбина да получат възможностите, които заслужават, като деца на България, значими за нейното бъдеще.

Благодарим на колегите от БУ “Св. св. Кирил и Методий” в Атина, които оценяват усилията и не пестят добрата дума, която стимулира.

 

Снежина Мечева,

говорител на АБУЧ

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.