Home » българи зад граница, Избрано

Онлайн Международен детски Великденски фестивал – Босилеград ‘2020

2020.04.09 Няма коментари
Spread the love

С оглед стеклите се обстоятелства покрай коронавируса, взетите мерки и извънредните условия, в които се намираме, сдружение „ГЛАС” и организационният екип на Великденския фестивал в Босилеград взеха единодушно решение да организират различни онлайн конкурси в рамките на предстоящите Великденски празници. Конкурсът е отворен за всички, без ограничения във възрастта и професионалния опит.

„Убедени сме, че организирайки по този начин фестивала, ние ще зарадваме много деца и техните родители, като им дадем възможност да вземат участие в споменатите фото конкурси с мотото „ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ“. Конкурсът е отворен за всички любители на фотографията, без ограничения във възрастта и професионалния опит. Основно ще очакваме да получим уникални изображения, които пряко отразяват темите на Великденския фестивал в Босилеград и посланието, което това събитие изпраща вече 26 години за един по-хубав свят, без граници и предразсъдъци”.

„И тази година, макар и в затруднени условия, ще излъчим победители в традиционните Великденски състезания, ще обявим фото конкурси за „най-хубаво Великденско яйце” и за „най-оригинално Великденско яйце”, на яйцето и в двете категории задължително условие е да се вижда годината 2020-та.

Като допълнение към споменатите конкурси ще добавим и категория за „най-весела фестивална снимка”, като тук очакваме да разровите личните си архиви и да ни изпратите снимка, спомен от изминалите години на Великденския фестивал.

Последната категория е „Останете си вкъщи” и в нея очакваме да ни изпратите снимки на победителите от семейните състезания за “най-здраво Великденско яйце”.

Участниците ще могат да участват с едно изображение в следните категории:

– “Най-хубаво Великденско яйце” (Вашите снимки може да изпращате от 16-ти до 18-ти април);

– “Най-оригинално Великденско яйце” (Вашите снимки може да изпращате от 16-ти до 18-ти април);

– “Най-весела фестивална снимка” (Вашите снимки може да изпращате от 10-ти до 19-ти април);

– “Останете си вкъщи” (Вашите снимки може да изпращате на 19 и 20 април).

Получените снимки ще бъдат публикувани на сайта на Фестивала: www.festival-bosilegrad.info, както и на страницата му във Фейсбук.

Всички участници ще получат грамоти, а най-добрите (1,2 и 3 място) в отделните категории – и допълнителни награди, които ще бъдат раздадени при първа възможност, след прекратяването на извънредното положение.

Изображенията да се изпращат на имейл: [email protected], в посочените времеви интервали, в зависимост от категорията, като е много важно да се посочи името и фамилията на участника, пълен адрес (град, държава) и тел. за контакт.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени най-късно до 24 април, а церемонията по връчването на отличените автори ще се състои по-късно през годината.

От всички изпратени снимки ще бъдат избрани най-добрите творби, които ще участват в обща изложба, която ще бъде подготвена и открита на Великденския фестивал 2021-ва година.

Специални благодарности за оказаната подкрепа към всички парламентарни групи от 44-то НС на Р. България, на НДФ „13 века България”, на пазари „Възраждане” – Столична община, фирмите „Валена” и „Бобал”, както и на г-н Владимир Йончев!

 

Александър Димитров,

председател на Сдружение „ГЛАС” и гл. организатор на Великденския фестивал

Източник: ГЛАС ПРЕС

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.