Home » Авторски страници, българи зад граница

Кампания в помощ на български творци, загубили работа и средства за препитание

2020.04.06 Няма коментари
Spread the love

Лигата на българските писатели в САЩ и по света стартира благотворителна кампания, в помощ на писатели и други творци в България, имащи финансови затруднения и загубили работа и средства за препитание, заради икономическите последици от пандемията Covid-19.

“Много художници и писатели в България бяха ударени силно от настоящата ситуация с коронавируса. Публичните презентации / продажбите на творбите им са отменени. Много от тях са загубили работата си, заради закриването и финансовите ограничения, преживени от издателствата, където сценаристите работят като служители на половин работен ден, за да поддържат семействата си и да свързват двата края. Много от тези хора в момента са в бедствено положение. Целта на тази кампания за набиране на средства, инициирана от Лигата на българските писатели в САЩ и чужбина, е да помогнем на колегите ни в България да оцелеят в тези тежки времена и да покажем братската си солидарност.” – се казва в текст за благотворителната кампания, инициирана от Людмила Калоянова, зам.-председател на Лигата.

Линк към ФБ страница за набирането на средства в помощ на писатели и художници в България – ТУК

До момента на пускането на тази публикация в благотворителната кампания са събрани $60 долара, дарени от Людмила Калоянова, Васил Славов (и двамата живеят в Питсбърг, Пенсилвания) и още един дарител.

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.