Home » Авторски страници, българи зад граница

3-ти март и Баба Марта в Лос Анжелис

2020.03.03 Няма коментари
Spread the love

С празничен концерт, за 9-та година, българската общност в Лос Анджелис отбеляза Националния празник на Р. България – 3-ти март и посрещна милата Баба Марта.

Тържеството започна много емоционално с химните на България и САЩ, в изпълнение на оперната прима Мариана Попзлатева.

Генералният консул на Р. България Веселин Вълчев поздрави присъстващите с мартенските празници и бе награден с благодарствена грамота, за подпомагане дейността на училището.

Малките сладури от детската и предучилищната групи разцъфтяха като цветенца и представиха пролетен празник. А накрая с песничката ,,Мила моя мамо” поздравиха и мама с предстоящия празник.

Нашите “мартенички” от 1-ви и 2-ри клас посрещнаха Баба Марта и нейната внучка Мартичка с легенда за мартеницата, песни и мартенско хорце.

А след това по-големите ученици представиха картини от българската изтория и на сцената оживяха образите на хан Аспарух, цар Симеон, св. св. Кирил и Методий, Левски и Ботев. Една приказка, разказана от България с много песни и танци.

И накрая, по традиция завършихме с мартенско хоро. За да са живи традиции и обичаи, и се предават от поколение на поколение.

Честита Баба Марта!

Честит 3-ти март!

.

Живка Костова,

ръководител на БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анджелис

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.