Home » Авторски страници, литература

Покана към приятелите на писаното слово

2020.03.03 Един коментар
Spread the love

Редакцията на българския медиен портал Еврочикаго разпространява следващото обръщение.

.

КЪМ СЪМИШЛЕНИЦИТЕ

Приятели, за пореден път се обръщаме към Вас, за да издадем нова книга. Това ще е пети поред сборник с разкази и стихотворения на български автори от различни страни и континенти!

След „Черга пъстроцветна“ (2016), „Часовниковата кула” (2017), „Читател до поискване“ (2018) и „Хоро над Тирол“ (2019) вече се подготвя новата книга.

И този път разчитаме на всички, които обичат литературата и родния език, да се включат в общото и безкористно дело. Защото тези, които са участвали в издаването на предишните сборници, знаят – книгите ни са напълно безплатни и те, освен че могат да се намерят без пари в «Български книжици», могат да бъдат изтеглени и онлайн от всяка точка на света, от безплатната книжарница към сайта Eurochicago.com.

Припомняме Ви, че на кориците на сборниците са изписани имената на хората, които даряват средства за общото дело, а всеки, дарил дори и един лев, ще бъде отбелязан на страниците на Еврочикаго и ще получи информация за представянето на бъдещата книга. През годините, освен в София, сборниците са били представяни и в други градове в страната и по света – Чикаго, Велико Търново, Прага, Пловдив, Скопие, Кишинев, Пазарджик, Бяла. А екземпляри от тях се съхраняват не само в български библиотеки, но във Вашингтон в Конгресната библиотека.

Инициативата, освен с безплатното разпространение на книгите, е уникална с това, че обединява автори, читатели и спомоществуватели, живеещи в различни страни, около едно народополезно дело, за развитието на българската литература и култура.

Включете се и Вие!

Ето какво е написал по повод предстоящото издание нашият добър приятел (и спонсор на книгите) Виктор Хинов – линк. Прочетете думите му и Ви очакваме в общото дело – нали най-голямата радост е общата!

 

Възможните начини на спонсорство са следните:

1.) Чрез краудфъндинг платформата Gofundme.com на адрес:

https://www.gofundme.com/f/donate-to-our-fifth-free-book

Средствата ще постъпят в сметките на нашия екип, като от тях ще се извадят 2.9% за трансфера. (Внимание: При попълване на полетата не е нужно да отбелязвате тип!)

 

2.) По банков път:

На банковата сметка на Мариана Христова (редактор):

BIC:    CECBBGSF
IBAN    BG78 CECB 9790 10C7 5735 00
Central Cooperative Bank  (Централна кооперативна банка)

.

3.) През системата за онлайн разплащане ПейПал (PayPal):

Чрез защитената страница на PayPal може да направите дарение с кредитна или банкова карта, или чрез Вашия личен PayPal акаунт.

Като изпратите пари на имейл: [email protected] , средствата ще постъпят в ПейПал сметката на идейния вдъхновител на сборниците д-р Виктор Хинов.

 

И накрая ви напомняме, че може да откриете и изтеглите досегашните четири сборника от нашата безплатна онлайн книжарница с адрес:
http://books.eurochicago.com/thank-you/

 

 

.

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.