Home » Авторски страници, българи зад граница

Тържествен концерт за 3-ти март в Elk Grove High school

2020.03.03 Няма коментари
Spread the love

Поредица от събития в най-българския град в Съединените щати – Чикаго, Илинойс, белязаха годишнината от Освобождението на България. Учениците от училище „Алеко Константинов“ празнуваха свободата на България с вълнуваща програма, старателно подготвена от децата, техните учители и ръководители. Пълна зала и силни аплодисменти следваха всяко изпълнение на сцената на Център „Малката България“.

На 1 март беше отбелязана годишнината от Освобождението на България и с гост-участие в тържествената програма, организирана от Българика и Виванов. С тържествен концерт, деца и родители, учители и ръководители, приятели, отпразнуваха заедно свободата на България. В препълнената зала на Elk Grove High school учениците въвлякоха публиката в незабравими преживявания. Под ръководството на учителите и хореографите си, съставът за народни танци, единственият детски хор в Чикаго и клубът по спортни танци към Малко българско училище представиха своите изпълнения. Дълги часове подготовка и изграждане на знания, бележат днешното представяне на възпитаниците на училището. С радост и гордост от съхранената идентичност, родители и гости наблюдаваха децата на сцената.

Тази година тържествата по случай 3-ти март съвпаднаха с още един оригинален български обичай – мартениците и Баба Марта. По ръцете и реверите на гостите на събитието се виждаха обредните украси от усукани бели и червени конци. За радост на малки и големи, кончетата напомняха, че скоро идва пролетта.

Така с усмивки, песни и танци, споделени мигове и много вълнение преминаха празничните дни за възпитаниците на училище „Алеко Константинов“ и Малко българско училище, което тази година отбелязва кръгла годишнина от създаването си.

 

Малко българско училище

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.