Home » Авторски страници, литература, политика

Бойко в Давос

2020.01.22 Няма коментари
Spread the love

За момчетата от ГДБОП

Фейлетон от Стела Николова

Ох, кацнах най-сетне с тая бракма. Скоро ще си купя хубав самолет, че да не треперя какво ще спре да му работи.

Няма да се оглеждам този път, да не ми се смеят, че търся Дони.

Я да видим дали някой друг, освен от нашето посолство, ме посреща?! Тоя път не взех Краси, че много багаж носи и се излагаме. Дони сигурно заради него не иска да свали визите. Помислил е, че военният ни министър иска да емигрира.

Кои ще са тука?

Макрон защо го няма?

Казах му на туй момче да не пипа пенсиите. Не от там се регулира, а през здравеопазването, а той не разбира. Сега му се наложи да се откаже. Нищо. И аз уж се отказвам, но после си правя, каквото искам, както писа “Шпигел”.

Ето я Ангела. Ела тука да те гушна. Мъчно ти е, нали?! Ама много демокрация у Вас, бе. Колко ти остава канцлерство? Знам, знам. Пак ще се отбивам да те гушкам, споко.

А, ето го Дони!

Не се крий, не се крий. Няма да те целувам тоя път. Малко съм ти сърдит, че не ми се хвана за Балканския поток. К’во ти пука, че тръбата само руски газ ще носи?! Пак ще купя нещо от тебе, споко, но сега имам малко проблеми с язовири и една магистрала. Не, не, не е “Хемус”, нея я строя. Да, китайците още се чудят колко голяма е България, че 45 години строим една магистрала.

Айде да почваме!

Сега ще Ви кажа кое е най-доходно. Вие тука се чудите какво да произвеждате, а аз съм открил доходоносен бизнес. Как кой?! С боклука! Населението на планетата расте, значи и боклукът расте. На моите хем им давам да го горят за отопление и хем печеля, а Вие се мъчите там с някакви производства. Вече не ми пука, че “Фолксваген” не дойдоха. За какво са ми?!

Как се оправям с болните ли? Ами затварям болници. Който иска здраве, да се пази! И училищата по селата затворих и ги набутах моите в градовете, а тях така ги презастроихме, че сега всяка неделя всички хукват по курорти да избягат от бетона. Откъде имат пари ли? Аз им давам! Как ли? Ами имам огромна администрация… и банките, и бизнесът на олигарсите, и ги държим доволно сити. Пак се чудите ли?! Ами от време на време гърми някоя банка. Не, не протестират много. Казвам им, че комунистите са виновни и те се кротват. Да, още върви това, наистина!

Какви са ми плановете ли?

Ами да се свържа с китайците и да подпиша с тях за боклук. Голяма нация – много работа.

Айде, Дони, не плачи. И ти ще измислиш нещо. Ето, Борис направи така, че сега всички гледат Мегзит и никой не пита за Брекзит. Да, знам, че нямаш кралица, ама вземи си, ако ти трябва. Колко му е?! Ето Вова сменя конституцията и главния прокурор. Стига с тая Декларация за независимост. Прати един клошар да запали музея, за две години ще забравят, че я е имало.

Донесъл съм Ви подарък. Ей Ви по една оранжева торбичка. Моите така й се радват, че забравят да протестират. Дайте една и на Макрон, да се оправи момчето, че тея жълти жилетки му разказаха играта!

А, Урсула, здрасти! Как да ти викам на галено? Сули добре ли е?

Ама защо ще спирате парите на държави без върховенство на правото? Върховенството у нас сме го поделили малко между Шиши, мен и няколко задкулисника. Не е проблем, нали?!

Не ме каниш много в Брюксел, нито ми слагаш в рамка схемите. “Ишиасът” беше по-забавен. Отпусни се. Пет години имаш. Кьовеши няма да я пускате у нас, нали? При нас всичко е тип-топ . Ето, спряхме “Струма” и казахме, че искаме да я съобразим с новите Ви екоизисквания. Е, знам, че бяхме прекалили с парите там, но ние ще си я построим за повече.

Виждала ли си Дони? Искам да му кажа да свали визите. Катето – нашата външна министърка, която вика на люксембургци, че е добре да поддържаме добросъседски отношения, е измислила хитър план как да свалим процента на отказани визи. Какъв ли? Ами ще плащаме на Дони по 160 долара на човек за виза, но хората няма да пътуват за Америка. Чудно, нали?! Знам, знам, че най-умните съм назначил. Назначих и Харизанов във федерацията по тенис. Кой е той ли? Онзи, който ни обяснява политиката по ТВ студиата. Защо я обяснява ли? За да не мисли населението. Така е по-добре. Дали разбира от тенис? А, играе момчето, играе!

Я, там виждам Ванчето. Чакай да я хвана да се снимаме.

Здрасти, Ванче. Къде е татко ти? Ама хубава реч направи. Да, слушах я. Браво, браво!

Ванче, кажи на Дони, моля те, да го покрие онова РИКО, бе! Ще купя още малко самолети, само да оправя язовирите. Не, Краси няма да го вземам другия път като идвам. Да ти донеса кисели краставички ли? Да не си бременна? А, смееш се ти, ама у нас за буркан краставички мъжете ходят посред нощ до магазина. Ще ти пратя няколко кашона, че Вашите магазини затварят рано.

Айде и кажи на татко си за РИКО, че много сме изнервени!

***

Севде, днес с кого ще се срещам? Само с премиера на Грузия ли? На него какво да му кажа? А да! Ще му кажа, че ще разширяваме Южния газов коридор! Да, изненадах го, че България ще помага!

Севда, идвай бързо. Ето го Алекперов от “Лукойл”. Здрасти, здрасти! Ела да поседнем малко! Севда, снимаш ли? Да, ние вече създаваме добра бизнес среда. Да, чакаме инвеститори! Заповядайте, елате! Не, няма опасност да Ви вземем бизнеса като на Божков. Все пак сме другари!

Ела да те изпратя до колата! Браво! Чуден разговор се получи.

Севда, бързо! Ей го президентът на Азърбайджан. Илхан, Илхан, здрасти! Как е жена ти? Ще я пратиш ли пак у нас? Имаме и други стари столици, не е само Търново. Не, няма да я посреща Цецо. Наказах го, защото каза, че няма кой да го накаже. Да, моите трябва да знаят кой наказва. Дай малко азърбайджански газ, че Дони ми се сърди за Балкански поток! Не си го чувал? Турски, турски, но като влезе у нас, става Балкански! Да, помисли за жената. Айде със здраве!

Анджей, как е? И на Вас Ви се карат за съдебната система от ЕС. Е, знам, че в Полша много протестират. Моите са кротки. Хвърлих им един министър в ареста сега! Не, няма да го осъдят. Само, за да ги радвам. Ама учете се как се прави, бе!

Севда, кой е този с превързаната ръка? А зам.-секретар! Здрасти! Как си! Обърни се тука за снимка!! А, подаръче! Как не съм се сетил да правя монети с моето име?! Севда, запиши си, ще поръчаме на Горанов по телефона. Браво, браво! Хубав подарък. Айде, оздравявай бърже!

Севда, звънна ли на Влади? Да направят монета от 150 лв. с моето име! Да, до довечера, че да дам една на Ангела за довиждане!

 

Снимки: Фейсбук

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.