Home » Авторски страници

Кауза “Голямата черква”. Апел за подкрепа

2020.01.22 Няма коментари
Spread the love

МОЛБА ЗА ПОДКРЕПА

от Църковно настоятелство “Свети Пантелеймон”,
село Стоян-Заимово, общ. Чирпан

Уважаеми дами и господа,

Повече от десет години се опитваме да възродим свято място в нашия край и да построим малък православен параклис в местността “Голямата черква”, на 1.5 км от село Стоян-Заимово, на място, на което е имало седем черковища и манастири. “Голямата черква” е свята кауза, която обедини родолюбиви сънародници от страната и чужбина с една цел – да върнем Божията благодат над земите на Тракия.

Построяването на дом Господен е дело мъчно във времена на безпросветност и духовен упадък, но това още повече ни задължава да бъдем съзидателни, да бъдем отговорни за възпитанието на децата ни. За строителството на храма са нужни 30 000 лева, събрали сме до момента 10 656 лева, благодарение на ученици и пенсионери, които започнаха начинанието с много вяра и ентусиазъм. За наша радост, каузата ни стана национална, подкрепиха ни много медии и хора на изкуството. Но въпреки многогодишните ни усилия, не можем да се справим с набирането на нужните средства. Обръщаме се към Вас с надежда, че ще ни помогнете и ще подкрепите това Богоугодно дело.

Настоятелството откупи земята за строеж, имаме и план, както и благословията на нашия владика. Моля Ви, помогнете ни!

С уважение:

Златка Колева,

Църковно настоятелство “Св. Пантелеймон”

тел.: +359898792351

Банкова сметка на храм “Св. Пантелеймон”:

BG50UNCR70001523085895

.

Още информация по темата – тук и тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.