Home » Авторски страници, българи зад граница

Български куклен театър с децата от БУ „Н. Геров“ – Есекс

2019.12.02 Няма коментари
Spread the love

На 24.11.2019 г. Българско училище „НАЙДЕН ГЕРОВ“ в Челмсфорд/Бишопс, графство Есекс, Великобритания, организира своя първи български куклен театър, със специалното участие на актрисите от „ИЛКОВА ТЕАТЪР“. Събитието се състоя в голямата зала на Charlton House в Лондон. В него се включиха и малки, и големи деца, със своите родители.

Представлението „ПРИКЛЮЧЕНИЕ С ЛУНА“ бе великолепно! В интерактивната постановка по приказките на Доналд Бисет и сценарий на Атанас Илков, децата помагаха на Луната да спре лошото куче Бъч да прави поразии и да гони котките от задния двор, заедно с Крокотрак.

Пленяващата атмосфера, в която децата вложиха цялото си внимание и отдаденост, ни показа колко силна е магията на театъра!

За нас бе изключителна радост да видим, че деца и родители истински се забавляват. Хубавият край и неочакваните подаръци бяха прекрасна изненада за въодушевените деца, които после споделиха, че това преживяване ще трае дълго в съзнанието им.

Ето някои от коментарите…

Родители:

„Госпожо Бояджиева, Вие сте страхотна и Ви благодарим – наистина се забавлявахме! А този спомен ЩЕ трае дълго! Дори и Георги на 5 месеца гледа представлението с интерес!“Румяна

„Госпожо Бояджиева, благодарим Ви за прекрасния ден, който ни организирахте!“Надя

„Благодарим много, беше супер!“Мирослава

Дълбоки благодарности към „Илкова Театър“ за енергията, желанието и професионализма, които вложиха за нашите деца от Българско училище „Найден Геров“. Прекрасно е, когато с общи усилия създаваме нещо хубаво. Благодаря!

.

Илияна Бояджиева,

директор на БУ „Найден Геров“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.