Home » Авторски страници, политика

Корупция на стабилността

2019.12.02 Няма коментари
Spread the love

Карикатура: Христо Комарницки

10-годишното управление на ГЕРБ ни запокити все по-дълбоко към дъното на бедните държави.

Ние отдавна знаем, че сме най-бедни в Европейския съюз, но къде ли сме в света?

Изгонването на кадърните и умни българи от страната доведе до катастрофа при търсенето на кадри от бизнеса, а от 4 години вече и нискоквалифицирани кадри няма. Туризмът започна да „внася“ работници за сезона, със съдействието на държавата, но вече и чужденци не искат да работят тук.

Икономиката ни се държи на еврофондове и фирми на олигарси. Единственият светъл лъч са IT-фирмите, но те далеч не са достатъчни за пълнене на бюджетната каса.

Отчайващото положение ражда безумия като забрана на платформи за краткосрочен наем, но пък с лека ръка Националната агенция за приходите отписа 20 милиарда несъбрани вземания, докато парламентарните партии обявиха сегашния главен прокурор – Цацаров за национално богатство.

Карикатура: Чавдар Николов, Terminalno.com

Да, богатство е, защото 7 години бездейства и остави държавата да потъва в безкрайната корупция на стабилността.

Но ГЕРБ не се задоволиха с унищожаване на всякаква пазарна икономика и задълбочаване на демографската криза, те съсипаха и образованието, и природата.

Ако за първото някои родители се справят, въпреки образователната система, то за второто тепърва ще усетим отмъщението на природата върху нас, но то за съжаление пак ще е върху бедните хора, а не върху виновниците, които даже имат наглостта да твърдят, че ползват чуждо жилище без наем, заради страх от земетресения.

Карикатура: Христо Комарницки

Апокалипсисът тепърва предстои. ГЕРБ изтърваха всички спасителни лодки, а който дойде след тях, да си търси вълшебна пръчка.

Всеки ден с ГЕРБ на власт ни приближава към все по-неизбежна национална катастрофа и този път тя няма да е териториална, а човешка.

Хората бягат от тук, сякаш има чума.

Всъщност има!

Чумата на несправедливостта!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.