Home » Авторски страници

Петиция “Стоп Гешев”

2019.09.26 Няма коментари

Гражданско движение “БОЕЦ” инициира петиция за оттегляне кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор на Р. България

Из текста на петицията:

“Гражданите не можем и няма да позволим още седем години прокуратурата да бъде подчинена на мафията. Номинацията на Иван Гешев е опит именно за това. Поредицата от протести срещу тази номинация показва, че обществото ни осъзнава важността на този избор. Така, както осъзнава, че липсата на справедливост и ширещата се корупция са най-тежките проблеми, за решаването на които управляващото ни политко-мафиотско статукво е неспособно.

Прокуратурата е превзета и подчинена от шайка олигарси, ченгета и корумпирани политици, и превърната в щит за извършваните от тях престъпления, и бухалка срещу неудобните и неприемащите режима. Ударите срещу БОЕЦ, Биволъ, Фрогнюз и други медии и активни граждани са репресия в най-уродлива форма.

Моделът #КОЙ бе наложен като официален модел на управление на държавата, а гражданите са подложени на репресии и гонения, заради изразената си гражданска позиция. Модел, прокудил милиони българи от родината им! Изборът на Гешев е превърнат в състезание с един кон, този на Пеевски и Борисов. Гражданската кандидатура на следовател Бойко Атансов, номиниран от “БОЕЦ” и група граждански сдружения, не бе допусната.”

Петицията може да бъде подкрепена ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.