Home » Авторски страници

Вижте Кьовеши и се сетете за Гешев

2019.09.25 Няма коментари
Spread the love

Румънката Лаура Кодруца Кьовеши ще бъде първият в историята главен прокурор на Европейския съюз. За това се споразумяха снощи преговарящите от Европарламента и Съвета на ЕС.  „Тя е перфектната кандидатка“ – заяви Хуан Фернандо Лопес Агилар, председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, пише Klub Z. „Тя притежава великолепна професионална компетентност. Нещо повече – в момента Румъния не заема никакъв ключов пост в ЕС. Тя ще бъде една от силните жени, които ще имат водеща роля в ЕС отсега нататък“ – допълни Хуан Фернандо Лопес Агилар. „Много се радваме, че г-жа Лаура Кьовеши ще оглави новата Европейска прокуратура. Тя най-добре отговаря на визията на Европарламента за силна и надеждна Европейска прокуратура. Г-жа Кьовеши е изключително компетентна, има впечатляващи успехи в борбата с корупцията с голяма смелост“, каза Моника Холмайер – председател на Комисията по бюджетен контрол.

Лаура Кьовеши. Снимка: bgonair.bg

–––––––––––––––––––––––––––––

Инициатива „Правосъдие за всеки“:

Днес, на Марша за Право и Свобода от 18 часа (площад „Народно събрание“), ще отбележим специлно тази голяма победа за Правосъдието и справедливостта в обединена Европа.

Смелата и млада румънска прокурорка, която постигна забележителни успехи в своята страна и вкара видни политици и олигарси в затвора с окончателни съдебни присъди, като конфискува имущество за над шестстотин милиона евро, бе отстранена от поста си от правителство, намиращо се под едноличното влияние на вече осъдения бивш лидер на социалистите там Ливиу Драгня. Но това само я мотивира да изгрее на европейска сцена и, в изключително оспорвано състезание между трима кандидати (след пресявка от общо 30), продължило половин година, да стигне до финала на окончателното гласуване в Съвета на ЕС и Европейския парламент, след като вече остана единствен кандидат.

Вижте Лаура и европейската процедура за избора и се сетете за Гешев и готвеното му назначение за наш главен прокурор – това са две вселени, които дори не се докосват помежду си. Нашата мисия е да не позволим този резил и реална опасност за правата и свободите ни!

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.