Home » Авторски страници

„Метеж за правосъдие“ и заглушаване сигнала на „Хоризонт“

2019.09.13 Няма коментари
Spread the love

Силвия Великова

„Журналисти от много медии излизат днес на протест в защита на свободата на словото. Той ще е от 12 часа пред БНР. Вчера в радиото, което има репутацията на единствената свободна национална медия, бе сменен директорът на програма „Хоризонт“ и скоростно бе взето абсурдното решение известната водеща и съдебен репортер Силвия Великова да бъде свалена от ефир и да й бъде отнет съдебния ресор. Снощи, след като се разбра, че журналистическата гилдия няма да допусне подобно посегателство над свободното слово, а колегите й излязоха с декларация в нейна защита, решението бе отменено. Въпреки уж позитивното решение, тази сутрин сигналът на програма „Хоризонт“ е заглушен в цялата страна… Официалният мотив е „техническа профилактика“ от 6 до 11 часа.“ – из информация на OFFNews.

Част от докараните вчера в София пред Съдебната палата „протестаджии“. Снимка: Чавдар Николов

„Какво става, по дяволите? Нищо ли вече няма значение? Няма ли ресор „достойнство“ в това общество? Гонят журналисти, докарват сопаджии в София, избират си нищожества и никой ли не изпитва срам? Срам от мутрите, които ни управляват, срам от съдиите, които ни съдят, срам от полицаите, които ни пазят, срам от безсилието, което ни завладява. Мен ме е срам. А вие, народни будители, вие, на които четем книгите, вие, заради които ходим на театър, вие, на които се възхищаваме в изложбените зали, вие, чиито песни все още тананикаме, вие, скъпи наши учители по красота, мълчите…“ – из коментар на Чавдар Николов.

Карикатура: Чавдар Николов, „Терминал 3“

„Вчера на протеста, БОЕЦ и гражданите подкрепихме и Silvia Velikova, заявихме подкрепа за всеки свободен и независим журналист и медия, подложени на репресии от страна на мафията и слугите й! И готовност да ги защитим с всички сили! И добавихме – ОСТАВКА на шефа на БНР и БНТ – марионетки на мафията в обществените телевизия и радио.
…Докараната с автобуси черна глутница загуби. ТЕ отстъпиха, а гражданите и бойците устояхме. ТЕ си тръгнаха, ние останахме… Бяха докарани да провокират и „страхуват“ хората, да опорочат и компрометират действията ни. “ – из коментар на Георги Георгиев.

Снимка: Весислава Танчева, Фейсбук

„Всяка прилика с реални лица и събития в никакъв случай не е случайна. Това са „Валяците“, отбор по ръгби от Перник, многократен шампион на България, който в свободното си време, между два контрапротеста, връчва на пернишката кметица поредната си купа. Жената ще се кандидатира и за нов мандат, от ГЕРБ разбира се. А когато няма протести, част от шампионите доработват като ММА бойци. Поне е ясно защо от зала „Борис Гюдеров“ тръгват всички етнически толерантни агитки.
Ако ви идва твърде много връщането назад в борческите години на демокрацията, елате днес в 18 часа пред Съдебна. Да послушаме Let It Be, не за друго… “ – коментар на Весислава Танчева.

Снимка: Георги Георгиев, Фейсбук

„Информатори на полицията са забелязани в агресивната агитка, която бе изпратена да компрометира протеста на ГД „БОЕЦ“ пред Съдебната палата срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Те бяха разпознати от фенове на футбола, които не принадлежат към агресивните запалянковци.“ – из информация на Фрог нюз.

Снимка: Фрог нюз

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.