Home » Авторски страници, политика

Проф. Слатински: В какво се превърнахме като държава…

2019.03.21 Няма коментари

“Фирмата “Артекс” е продала апартаменти на нереално ниски цени не само на Цветан Цветанов, но и на Цецка Цачева и Вежди Рашидов, показва справка в Имотния регистър. Сделките са сключени през лятото на 2018 г. Цецка Цачева е придобила 198 кв. м за 670 евро на кв. м., заедно със сестра си. Фирма на Вежди Рашидов е платила малко повече – 856 евро на кв. м за 116 кв. м в същата сграда и е придобила още един апартамент в нова сграда на ул. “Тинтява”.” – из материал на Биволъ.

Илюстрация: Биволъ

Когато се тревожа за засилването на уродливите тенденции в обществото ни, когато споделям болката си, че в страната ни се настаняват цинизъм и анормално количество на (зло)качествени социални трансформации, то е не защото съм краен. А защото с изострени от жизнения опит сетива съзирам поводи да мисля и чувствам така.

Ето погледнете последните дни.

Високопоставени политици са пипнати в прегрешение, което е безпрецедентно по разреза си с моралността и нравствеността.

Досега през тези 30 години, когато някой политик е пипнат публично и пернат медийно през ръчичките, той неизменно се е скривал, покривал, минавал е в невидимата зона на обществото, подвивал е опашка и търпеливо е чакал чудото за три дни да мине, отмине и замине. Това е било така, защото човекът все още си е давал сметка, че така се е изложил, че ситуацията просто се размирисва и започва да вони.

А сега! А сега?

За първи път за тези 30 години се демонстрира – и то не само сега, но и съвсем наскоро с друго високопоставено лице във властта – пълна липса на осъзнаване на прегрешението, тотален непукизъм какво ще си помисли обществото, абсолютна демонстрация на “перде”, колосална доза арогантност по отношение на фактите, мегаувереност, че всичко ще се размине, хиперлипса на чувство за отговорност, просто наглост и наплевателско отношение към ценностите на демокрацията и елементарната норма на порядъчност!

Господи, в какво се превърнахме като държава! Аз не знам как ще се лекуват последиците от това, което се случва, колко още метастази то ще даде! Но съм сигурен, че ще дойде време, когато всички ще смятаме десетилетието 2010-2020 като загубените години за България, когато разпадът на ценностите започна да добива непоправими и нелечими размери…

 

Проф. Николай Слатински

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.