Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

ДАБЧ: Съобщение до кандидатите за удостоверения за БГ произход

2019.03.22 Няма коментари
Spread the love


Държавната агенция за българите в чужбина публикува на сайта си важно съобщение, касаещо кандидатите за удостоверения за български произход. В съобщението се подчертава, че кандидатите – заявители за такова удостоверение “подават документи за удостоверение за български произход на административното гише на Агенцията и по Консулски път”. Казва се и, че “заявителите не се допускат до административните помещения на Агенцията по никакъв предлог”.

Следва целият текст на съобщението.

Ръководството на Държавна агенция за българите в чужбина уведомява кандидатите – заявители за удостоверение за български произход за следното:

1. Заявителите подават документи за удостоверение за български произход на административното гише на Агенцията и по Консулски път.

2. С предимство се приемат документите на заявители, регистрирани в електронната система на ДАБЧ за съответния ден и документите на приетите студенти по ПМС 103 от българските общности в чужбина.

3. Заявители, които са пропуснали определената им дата и лицата, които нямат регистрация в електронната система могат да подадат документи в рамките на работното приемно време на гишето на ДАБЧ.

4. Документите, доказващи български произход, се приемат в копие и оригинал, като оригиналните документи се задържат до издаването на удостоверение за български произход.

5. Удостоверенията на студентите, лица работещи по трудов договор в български фирми, деца посещаващи детски градини и учебни заведения, се издават в рамките на един календарен месец, считано от датата на подаването на заявлението и ще се получават на гише, в рамките на определеното работно време.

6. Заявителите не се допускат до административните помещения на Агенцията по никакъв предлог.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.