Home » Авторски страници, българи зад граница

Българи в Чикаго събраха $1900 за малкия Борил от Хасково

2019.01.15 Няма коментари
Spread the love

В първите седмици на 2019 година можем да споменем края на 2018-та като сезон на веселие, любов и доброта. Коледните празници отново бяха момент на безброй благотворителни събития, измежду които и благотворителната акция за малкия Борил от гр. Хасково.

Малкият Борил

Акцията, наречена “А week of Christmas”, се проведе под формата на безплатни събития като йога, танци, кръжоци и спорт, на които посетителите даряваха сума по лична преценка, за да се помогне на едно младо семейство в нужда. Борил е едва на 6 месеца и е роден с болест на Хиршпрунг. Нужна е оперативна намеса, за да се излекува детето, но семейството все още чака одобрение за операция в Англия. Междувременно Борил прекарва по-голямата част от живота си в болници.

С тази едноседмична акция бяха събрани и изпратени $1900, които ще помогнат на семейството му. Родителите благодарят на цялата българска общност в Чикаго, която взе участие по един или друг начин в акцията.

Сърдечно благодарим на център “Българика” и “Pinko gym”, без които акцията не би могла да се осъществи. Всички инструктори подкрепиха каузата с отворени сърца. Благодарност и на всички български медии в Чикаго за отзивчивостта. Магазин “Малинчо” и църквата “Света София” отново застанаха зад добрата кауза с кутии за дарения. Сърдечно благодарим и на Евелина (hairstylist) и Виктория Георгиева (представител на Forever Aloe), които дариха своя профит от седмицата по време на акцията в полза на Борил.

Скъпи приятели, добросърдечни хора, благодарим Ви за съпричастността и загрижеността. Бъдете благословени и нека добрината Ви се върне многократно.

Бъдете здрави и щастливи през новата 2019-та година и нека сбъднете и най-съкровените си мечти с лекота.

 

Даниела Вълканова, 

организатор на “А week of Christmas”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.