Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Избори под натиск. Полицията в Босилеград не разреши публично събрание

2018.09.18 Няма коментари
Spread the love

Полицията в Босилеград не разреши провеждането на публично събрание в центъра на Босилеград, организирано от Стефан Костов, частен бизнесмен и водач на листата „Да върнем достойнството на народа“ на изборите за Национален съвет на българското малцинство в Сърбия, които ще се проведат на 4 ноември.

Костов е подал заявка в полицията в Босилеград за провеждане на публично събрание на 21 септември, на което е искал да представи програмата на оглавяваната от него избирателна листа за Национален съвет на българите.

В писмото, подписано от командира на полицията в Босилеград Новица Стоянов, пише, че партията „Това сме ние“ също е подала заявление за провеждане на две публични събрания на същото място в центъра на Босилеград, от 9 до 13 и от 13 до 22 часа!? Става дума за партията на кмета и актуалния председател на Националния съвет на българското малцинство Владимир Захариев.

С това в Босилеград бе засегнат чл. 54 от сръбската Конституция за свободата на събранията. Потвърдиха се опасенията, че изборите за Национален съвет на българското малцинство в Босилеград ще се проведат под натиск на кметската власт, полицията и управляващата партия.

 

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.