Home » Авторски страници, политика

Протест в Русе: “Не на геноцида. Да сменим системата!”

2018.07.30 Няма коментари
Spread the love

Вчера в Русе се проведе пореден протест срещу начина, по който се управлява България в последните вече почти 30 години. Освен протест в Лондон и в други европейски градове, протест имаше и в България, в Русе, който се проведе под надслов “Не на геноцида, да сменим системата!”. 

Според протестиращите граждани в Русе, политиците в България вече не знаят вече какво значи думата държава. И това, което се случва, е диктатура на олигаргията, диктатура на мафията. Системата наистина ни убива, защото корупцията и кражбите не спират през годините – смятат те. Няма прозрачност, няма отговорност и няма кой да каже кой е виновният. Корупцията и злоупотребата с власт остават безнаказани.

Ето какво пише за този протест един от неговите организатори – Бойко Никифоров от Обществен съвет за правосъдие:

“На 29 юли 2018 г. отново протестирахме против геноцида над Българския народ, причинен от всички управления на страната от началото на “демокрацията”. Протестът се превърна в място за среща на нетърпимите към разрухата, покварата и разграбването на България. Родиха се нови идеи, но най-важното е обединението на всички борещи се за промяна и по-добър живот, защото той може да бъде такъв! Ще го направим! Продължаваме напред – до пълна победа и възмездие!”

Видеозапис от протеста в Русе:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.