Home » Авторски страници, българи зад граница

Българи в Лондон пак излязоха на протест

2018.07.29 Няма коментари
Spread the love

Снимки: Скрийншот от видео на ФБ група “Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии”

Днес в Лондон, пред Българското посолство, се проведе пореден протест на наши сънародници, организирани от Фейсбук групата “Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“.

Протестът бе обявен като “Национален и световен протест с искане за оставка и съд за Борисов”. Протести на наши сънародници са се провели днес, по информация от организаторите на протеста в Лондон, и пред българските посолства в Амстердам, Берлин, Стокхолм, Мадрид и други европейски столици.

Протестриращите скандираха “Мафия!”, “Оставка!”, “Убийци!”, изразявайки пълното си недоверие към ГЕРБ и всички досега управляващи партии в България.

Те излязоха с искания за смяна на модела на управление в страната, като се заложи на принципа на референдумите. “Ние знаем какво е истинска демокрация и искаме и в Родината да има такава – каза една от протестиращите, дошла от Брайтън за този протест. – Управляващите в България са срам за българския народ.”

Както и на предния протест, организиран в Лондон, всеки дошъл на събитието можеше да излезе и да каже какво мисли. 

Видеозапис от днешния протест в Лондон:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.