Home » Авторски страници, българи зад граница

Петицията на АБУЧ ще се разгледа в пленарна зала в Страсбург

2018.06.08 2 коментара
Spread the love

Новото предложение на Европейската комисия: Петицията на Асоциацията на българските училища в чужбина за т.нар. малки езици в ЕС ще се разглежда в голямата пленарна зала в Страсбург на 13.06.2018 г., съобщиха от АБУЧ. Ще има дебат в пленарната зала на Европарламента по въпросите, които са били зададени до Комисията и Съвета. Дебатът ще е следващата седмица на 13 юни, сряда, вечерта.

Момент от заседанието на Комисията по петиции на 21 март, когато бе предложено дебатът да продължи в пленарна зала.

По-рано тази година, на 21 март, Петицията на АБУЧ бе разгледана в Комисията по петиции на Европейския парламент. Още тогава тя бе подкрепена от представители на Европейската комисия, от всички български евродепутати и от евродепутати от други европейски страни. Тогава евродепутат Светослав Малинов поиска продължение на дебата в пленарна зала, което ще се случи сега.

Следва коментар на Светослав Малинов на добрата новина. Той благодари на българските учители в чужбина, на българските евродепутати и на колегите си от други страни, които са подкрепили петицията.

2 коментара »

  • Райчин Рачев said:

    Здравейте ,
    какъв е резултатът от петицията ?

  • Mariana said:

    Ами може би все пак трябва да се изчака дебатът, който ще се проведе на 13 юни.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.