Home » Авторски страници, българи зад граница

Кампанията “Великден Родопи” събра в Чикаго $ 5700. Даренията продължават

2018.03.28 Няма коментари
Spread the love

Благотворителната кампания “Великден Родопи” жъне невероятен успех. В неделния ден на 25 март 2018 г., в сградата на Българска евангелска църква „Нов Живот“ се случи нещо, което надхвърли и най-смелите ни очаквания. Събраха се голяма част от средствата, които за Великден ще бъдат изпратени на две малки селца в сърцето на Родопите. Две православни църкви ще имат необходимата финансова подкрепа за реставрацията, която ще удължи живота им, запазвайки го за нашите деца.

Едната църква се намира в с. Славейно и е построена през 1843 г., в която ще се поднови подовата настилка, както и обновяване на нейния интериор. Другият храм се намира в с. Плевун, построен е през 1836 г. и вярващите в Плевун ще имат възможност да го ремонтират и да изградят чешма с навес.

Атмосферата на състоялата се благотворителна кампания беше чудна и прекрасна, с много настроение и веселие, в която усещането ни за единност като съграждани ни обедини около тази кауза, наречена: Великден Родопи.

За нас беше радост като домакини да посрещнем и генералния консул на Р. България за Чикаго – Иван Анчев, който така отговорно и верно винаги се отзовава, подкрепяйки българската общност с отворено сърце и винаги с насърчителни думи.

Началото на кампанията откри народната певица Стойка Нейчева, с две автентични песни. Със свои професионални творби се включиха художниците: Кина Бъговска, Милена Конюкова-Джонсън. 

„Съединението прави силата“ влезе с пълна пара в тази чудесна кампания.

Дечица на възраст от 3 до 15 години бяха подготвили с желание и много старание свои рисунки, с които се включиха в набирането на средствата. Имаше много картини и арт фотографии от служение „Шедьовър“ с художествен ръководител Рали Куртева.

И наред с всички тези разнообразни предложения се наредиха и кулинарните произведения на десетки жени и мъже, които донесоха своите домашни кексове, баници, бонбони – трюфели, крем карамели, мариновани пиперки, торти, гозби и пр.

С целия този букет от творби, многообразни на глед и вкус, беше обявен търг, чрез който се събра голяма част от нужната сума за обновяването на тези два Православни храма. За тези от Вас, които искате да допринесете с Ваш дял за тази благотворителна мисия, може да се включите до края на тази седмица с Ваше лично дарение и така всеки, който нямаше възможност да присъства – сега има шанс да дари сума, която може да послужи за живата и реална нужда на онези хора в Родопския ни край, които искат да имат своя Божи дом, в който да се събират.

Можете да изпратите чек на името на „Bulgarian Evangelical Church“ (memo) – “Великден Родопи“ или PayPal целево дарение на www.bgnewlife.com. Благодарим Ви предварително за щедростта.

 

Българска евангелска църква “Нов Живот”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.