Home » Авторски страници, политика

Протест в София за европейско правосъдие, 10 ноември 2017 г.

2017.11.13 Няма коментари
Spread the love

На 10 ноември 2017 г. пред Представителството на Европейската комисия в София се проведе митинг-протест с искане за европейско правосъдие в България. Протестът бе организиран от Сдружение “Покана за доброволно изпълнение” и други неправителствени организации. 

В декларация на организаторите на протеста, обявена ден по-рано на брифиг в БТА, се казва, че: 

“ЛИЧНОТО УЧАСТИЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ, ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ, НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА, НА СЪД НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ОБЩНОСТИ, НА СЛУЖБА ЗА БОРБА С ИЗМАМИТЕ – ОЛАФ И НА ДРУГИ ОРГАНИ НА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЕФЕКТИВНА ГАРАНЦИЯ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ПРАВОТО НА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПОРАДИ ОТКАЗ ОТ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОСНОВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ У НАС ПО ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ОТ НАРОДНО СЪБРАНИЕ, СЪДЕБНА ВЛАСТ И ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ.
НАСТОЯВАМЕ И ИЗИСКВАМЕ ОТ ЕС ИНСТИТУЦИИ ДА ПРИЛОЖАТ ПРИНЦИПА НА ЛОЯЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО КАТО СФОРМИРА ЕКИП ОТ СЪДИИ ,ПРОКУРОРИ И ДРУГИ СПЕЦИАЛИСТИ, КОИТО ДА ИМАТ ПОСТОЯННА ВРЪЗКА С ГРАЖДАНИТЕ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
НЕОБХОДИМО Е ЕФЕКТИВНО РАБОТЕЩО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО У НАС, КОЕТО ДА ОСИГУРЯВА ПОСТОЯННО И ЕФЕКТИВНО ПРИЛАГАНЕ НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ПРАВОТО НА ЕС.”

Цялата декларация може да се прочете ТУК.

Видео от протеста:

На този протест беше и видният правозащитник и политзатворник от времето на комунизма Николай Колев – Босия.

Ето какво каза той в деня на протеста за състоянието на българската съдебна система днес, за българския преход, както и за главния прокурор Сотир Цацаров:

.

Снимки: Скрийншот от видеа на Ивайло Зартов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.