Home » Авторски страници, политика

Подарък от правителството за свои хора

2017.11.12 Няма коментари
Spread the love

Подарък от правителството: ДЪРЖАВНИ, ОБЩИНСКИ ЗЕМИ И ГОРИ – БЕЗПЛАТНО И ВО ВЕКИ ВЕКОВ ЗА СВОИ ХОРА

Коментар на Григор Лилов

Във вторник кабинетът прие промени в Закона за туризма. С тях, ако депутатите ги узаконят, ще облажат свои хора-олигарси, взимайки държавни и общински земи и гори во веки веков, без да платят и стотинка дори.

Сред своите са например Цеко. Става дума за Цеко Минев – башбанкера от Първа инвестиционна банка.

Сред тях е и Цветелина. Става дума за Цветелина Бориславова – банкерката, която “беше” до премиера. С приетите промени от Министерския съвет се вижда, че и сега е до него или по-точно – той до нея и зад нея.

Защото предложението за промени е внесено от зимния курортен комплекс “Пампорово”, в който банкерката чрез нейните структури е собственик, понеже те притежават мажоритарен дял от капитала.

На тези “бедни” българи им се подарява во веки веков – “безсрочно” земята под пистите и прилягащите им съоръжения, имат право също безсрочно и без пари да вземат земята, необходима за нови съоръжения и инфраструктура на пистите, и т.н.

Съвсем естествено за родната безочливост на този “елит” е предвидено да не се използва търг или конкурс при тези процедури. (Не, че не се провеждат нагласени, ама все пак по тях някакви левчета все ще трябва да се платят.) Т.е. някои от туристическите олигарси ще са “по-свои” за съответното си свое управление.

Този акт не е само вулгарен капитализъм, каквито коментари очаквам. По-скоро си е жив социализъм, когато един ЦК можеше да вземе собствеността от всеки и да подари на себе си и на “своите” и нея, и цялата ни държава.

Давам извадки от внесения в правителството документ, който кабинетът одобри на сакралната комунистическа дата 7 ноември.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.