Home » Авторски страници, българи зад граница

Честване на Деня на Народните будители в Босилеград

2017.10.30 Няма коментари
Spread the love

По повод Деня на народните будители, Културно-информационен „Босилеград” и Дирекция “Култура” към Столична община ще представят рецитал от най-известните български патриотични стихове, в изпълнение на актьорите Василка Сугарева и Здравко Димитров, с музикален съпровод на кавал в изпълнение на Любомир Желев.

Историкът Ангел Джонев ще представи фотодокументалният албум „Изследовател с обектив Йордан Захариев“, съдържащ богат избор на снимки от Кюстендилското крайще от първата половина на ХХ век.

Ще бъде представена и изложба „1100 години от Успението на св. Климент Охридски – ученика и учителя“ предоставена от Посолството на Р. България в Р. Сърбия.

Каним Ви на 1 ноември, от 18.00 часа местно време, в салона на КИЦ „Босилеград“, да се присъедините към нашите усилия за опазване и развитие на културата на българското национално малцинство като част от общия ни стремеж за утвърждаване и изграждане на демократично гражданско общество.

.

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.