Home » Авторски страници

“Станал е атентат на Лондон бридж. Живи ли сте?”

2017.06.04 2 коментара
Spread the love

london-atentat-696x476

Радост Даскалова, Лондон:

Тази сутрин имам само една бърза новина – останалите нямах време да напиша, понеже бях заета да спасявам децата си.

Накратко – в 22.08 ч. бял микробус започва да мачка пешеходците по Лондон бридж, а те са много през топлата лятна нощ в централен Лондон. После от буса изскачат трима, опасани с фалшиви самоубийски колани, въоръжени с ножове и започват да ръгат наред хората, като крещят:„Това ви е заради Аллах!“.

Резултатът е 6 убити, 48 ранени, някои от които тежко, и стотици паникьосани хора, подкарвани от полицията с вдигнати ръце. Хиляди хора, като мен, на които децата, или роднините са по заведенията в централен Лондон.

Всички гари по трасето към нас, бяха затворени – Чаринг крос, Уотърлу, Лондон бридж, Блакфреърс, Канън стрийт, а синът ми, което е с приятелката си на рожден ден в бар, не отговоря на моите позвънявания. Сигурно онези минути ми струват още няколко бели нишки в косата, но успях да говоря с него, успяхме с колата да прекосим гъмжащите от полиция и линейки улици, и да приберем децата у дома.

Не пожелавам на никого да пише на детето си есемес: „Станало е атентат на Лондон бридж. Живи ли сте?“

22

Мария Спирова, Оксфорд:

Първо голямо изявление от комисар Марк Роули от лондонската полиция :

Полицай, отзовал се на първата атака с микробус на #LondonBridge, е бил нападнат и с нож и сериозно ранен в лицето и врата.

Тримата мъже, заподозрени като директни извършители на терористичните нападения, са застреляни в рамките на 8 минути след първия постъпил сигнал.

Нападателите са носели жилетки с ФАЛШИВИ експлозиви (вероятно, за да всеят допълнителна паника и да накарат полицаите да се колебаят дали са стрелят), което вероятно обяснява звуците от контролирани експлозии, докладвани от различни репортери в района.

NOTE ALTERNATE CROP Emergency services at the scene outside the Palace of Westminster, London, after a policeman was stabbed and his apparent attacker shot by officers in a major security incident at the Houses of Parliament. (Photo by Stefan Rousseau/PA Images via Getty Images)

Снимка: Stefan Rousseau/PA Images via Getty Images

Съобщение на МВнР:

След терористичните инциденти в Лондон през нощта на 3 срещу 4 юни 2017 г. в българското посолство незабавно е сформиран кризисен щаб, който следи ситуацията и поддържа постоянна връзка с местните власти. Към 8.30 ч българско време няма постъпили данни за пострадали български граждани.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на българското посолство в Лондон:

При избиране от Обединеното кралство: 020 7581 3144

При избиране от България: 00 44 20 7581 3144

Британските власти публикуваха горещи телефони, на които също може да се получи информация за пострадали граждани във връзка с инцидентите:

При избиране от Обединеното кралство: 0800 096 1233, 0207 158 0197

При избиране от България: 00 44 800 096 1233; 00 44 207 158 0197

2 коментара »

 • SpaceX said:

  Когато преди четвърт век разбунихте Близкият Изток, да не би да си мислехте, че отсрещната страна ще стои с кръстени ръце ?

 • Mariana (author) said:

  Кои ние? Кои са тези, дето са разбунили Близкия Изток? Може би това са били българите във Великобритания, или може би всички обикновени британци??

  Най-лесно е да убиеш беззащитни, случайни хора. Които никакви секретни служби не ги пазят.

  Такъв цинизъм и такава жестокост в предишните, нали уж по-варварски времена, не е имало.

  Новите варвари не се бият с въоръжени войници, нито са физическа заплаха за някой управник. Но няма да идат нито в рая, нито при 70-те митични девици. Ще плащат за престъпленията си точно пред Бог, който е един за всички, без значение че представите за Него в трите монотеистични вери се различават и името му различните човешки езици е различно.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.