Home » Е-Списание, политика

Христо Радков за предложения от МЕНСА тест за кандидатите за власт

2017.03.09 Няма коментари
Spread the love

Председателят на УС на МЕНСА коментира предложения от МЕНСА текст за интелигентност на кандидатите за депутати в ефира на ТВ Bulgaria ON AIR, ТВ Европа и Нова телевизия. МЕНСА – България за пореден път излезе преди избори с тази инициатива, повече за която може да прочетете ТУК.

Христо Радков в студиото на ТВ България он

Христо Радков в студиото на Bulgaria ON AIR

“На миналия референдум се видя едно – народът иска мажоритарни избори. Двете най-големи партии подкрепиха мажоритарното гласуване. След като избираме някого мажоритарно, то ние трябва да разберем тази личност какви качества има”, коментира председателят на МЕНСА Христо Радков в “Денят ON AIR”.

За него политиците, които избираме, са отговорни да изготвят новите закони и да променят неправилните закони към момента. “За да можем да изберем правилно, ние трябва да знаем тези личности с какво се характеризират”, допълни той.

“Нашият тест мери само интелигентността”, отбеляза гостът в студиото на Bulgaria ON AIR. За да обясни какво има предвид под “интелигентността”, Радков я сравни с процесора на един компютър.

“Това е бързината на процесора на един компютър. Бързината, с която се обработва информацията”, обясни Радков.

Тестът, който предлагат от МЕНСА, е: “Фигурен, с 45 въпроса за 30 минути. Няма цифри, няма букви. Знания не са необходими. Никъде не можете да се подготвите за този тест. Няма нищо общо с тестовете, които ще намерите в интернет. Скалата е от 1% до 99%. Добрият резултат е над 50%”, каза Радков.

Целият разговор в студиото на Bulgaria ON AIR може да се види ТУК.

———————————————————————————-

Христо Радков в ефира на ТВ Европа

Христо Радков в ефира на ТВ Европа

Христо Радков казва в студито на ТВ Европа, че предизвикателството пред хората, които искат да управляват България, е доста по-сериозно от предизвикателството да се явиш на един тест. “Всичко се опроделя от това, което парламентът решава” – казва Радков. И с оглед на това голямо предизвикателство и за гласоподавателите, и за кандидатите за депутати е важно да се знае какви са техните личностни качествата. Интелигентност значи за кратко време да можеш да реагираш правилно в една или в друга ситуация. И това в някакъв смисъл е и смисълът на теста, за който за пореден път от МЕНСА – България призова кандидатите за народни избранници.

Христо Радков говори и за мажоритарния изброр, за който след проведения национален референдум стана ясно, че е предпочитан от избирателите. Председателят на МЕНСА казва още в студиото на тази телевизия, че засега, преди тези избори, никой кандидат за депутат не е заявил желание да се яви на предложения от МЕНСА тест.

Интервюто на председателя на МЕНСА за ТВ Европа може да се види ТУК.

———————————————————————————————————

Христо Радков в студиото наНова телевизия

Христо Радков в студиото на Нова телевизия

„Нашият тест мери до 6 вида интелигентност. От този тест даваме резултат за това колко верни решения ще се вземат за единица време в екстремна ситуация”, обясни Христо Радков, председател на МЕНСА – България.

Засега има само едно запитване относно теста.

„Интелигентността е вродена и тя може да се повлиява малко до 25-годишна възраст. Човек има право да се яви на такъв тест само два пъти през живота си. Причината е да не се наизусти този тест. Ако един депутат не може да мисли, той няма да може да води държавата към добро”, каза още Христо Радков.

Целият разговор в студиото на Нова телевизия може да се види ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.