Home » Авторски страници

“Менса – България” предлага на кандидат-депутатите безплатен тест за интелигентност

2017.03.06 Няма коментари
Spread the love

980x551_1488788058

“Менса – България” предлага на всички партии и коалиции, които ще участват в изборите на 26 март 2017 г., да подложат на безплатен тест за интелигентност своите кандидати за Народно събрание.

Традиция стана, на всички важни избори в нашата родина, ние от „Менса – България“ да предлагаме възможност на кандидатите за управленски постове да се явят на тест за интелигентност с цел по-добро представяне на личните им качества пред гласоподавателите. След проведения референдум през месец ноември 2016 г. част от политическия елит на България се обяви в защита на идеята за изцяло мажоритарното избиране на бъдещите народни представители. При положение, че ние от „Менса България“ разполагаме с единствения тест, който мери правилно интелигентността, се чувстваме задължени да представим тази възможност на кандидатите за народни представители.

Единственото условие е кандидатите да се съгласят техните резултати да бъдат обявени публично, защото в противен случай ние от “Менса” нямаме право да съобщаваме резултатите. Ако все пак кандидатът има желание да се яви, но не е сигурен дали иска да прочете резултата си в медиите, той е свободен да заплати такса, каквато плащат всички останали. Ако след решаването на теста, политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, “Менса – България” веднага ще му възстанови платената сума.

Надяваме се повече кандидати да откликнат на нашата покана, с което да улеснят суверена да направи най-правилния избор на 26 март тази година.

Приложено изпращаме писмото, с което “Менса – България” отправя публична покана към партиите и коалициите. С това писмо каним на теста и всички представители на печатните и електронни медии в България. Условията са същите като тези при кандидатите за народни представители.

———————————————————————————————————————————–

ОТКРИТА ПОКАНА

до

партиите и коалициите, издигнали кандидати за народни представители

на предстоящите избори за 44-то Народно събрание на 26 март 2017 г.

 

Уважаеми дами и господа,

Заедно с проведените през месец ноември 2016 г. избори за президент на Република България, беше проведен и референдум, основен въпрос в който беше преминаване към изцяло мажоритарен избор на народните избраници. Резултатът от референдума беше в посока, че суверенът предпочита да гласува за личностти. За да бъде по правилен изборът на народа при едни мажоритарни избори, то е необходимо да бъдат ясно показани индивидуалните качества на всеки кандидат. В тази връзка, интелигентността е един международно признат измерител на способностите на хората.

Ние, членовете на „Менса България“, също сме част от населението на родината ни, както и сме част от гласоподавателите, имащи право да упражнят своя вот на предстоящите избори. Ето защо, ние от УС на организацията, отправяме покана към всички кандидати за народни представители в 44-тото Народно събрание да се явят на международно признатия тест за интелигентност на „Менса”. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на гласоподавателите да направят по-лесно своя избор.

Надяваме се, че кандидатите, които направят теста, ще оповестят своите резултати публично. „Менса – България” в този случай се ангажира да проведе теста без такса (или да възстанови таксата, ако такава вече е платена) и да потвърди резултатите на участниците след тяхното оповестяване. Тъй като индивидуалните резултати на всеки от тестваните са лични и следователно конфиденциални, то „Менса – България” не би могла да ги оповести без изрично декларираното съгласие на участниците за тяхното публично обявяване.

Тестът за интелигентност е по стандарт одобрен от „Менса Интернешънъл” и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.

„Менса – България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправенчлен на „Менса Интернешънъл”, най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

С уважение:

Христо Радков,
председател на Управителния съвет „Менса – България”

За контакт:

www.mensa.bg
+359 887 359 887

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.