Home » Авторски страници, българи зад граница

Българското училище към Посолството в Лондон вече носи името на Иван Станчов

2016.12.10 Няма коментари
Spread the love

Ново име на училището ни: БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ “ИВАН СТАНЧОВ” КЪМ ПОСОЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЛОНДОН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

dscn2147

С огромна радост съобщавам, че на 7.12.2016 г., в Българското посолство в Лондон се състоя тържествен концерт в присъствието на посланик Иван Станчов, на който бе официално обявено, че Българското училище към Посолството на България в Лондон приема ново име и вече ще се казва:

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ИВАН СТАНЧОВ”
ПОСОЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЛОНДОН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Ivan Stancioff Bulgarian School
Bulgarian Embassy, London, UK

dscn2150

Решението бе взето на Общо събрание на училището ни, проведено на 1.12.2016 г. , след съгласуване от българския посланик в Лондон, г-н Константин Димитров, с Министерството на външните работи и Министерството на образованието и науката.

dscn2148

Церемонията и тържественият концерт по случай това голямо за нас събитие, бе заснета от екип на БНТ. Очакваме по-късно Националната телевизия да направи и отделен документален филм за него.

dscn2152

Големият коледен благотворителен бал по случай 25-годишния юбилей на Friends of Bulgaria (основан от посланик Станчов). бе посветен преди всичко на посланик Иван Станчов и по-голямата част от постъпленията ще бъдат за „Карин дом” в гр. Варна (дом за лечение и рехабилитация на деца със специални нужди, също основан от г-н Станчов във фамилния им дом).

dscn2151

В салоните на Българското посолство в Лондон присъстваха: посланик Иван Станчов и съпругата му, близки и роднини на фамилия Станчови, н.п. посланик Константин Димитров – домакин на събитието, г-н Джон Бризби – председател на Friends of Bulgaria, г-н Кирил Сакскобургготски – почетен председател на Българския Сити клуб в Лондон, г-н Борис Саккобургготски – син на покойния Кардам Сакскобургготски, г-н Херман Фридрих фон Лейнинген, син на Мария Луиза Борисова Сакскобургготска.

dscn2153

Освен тържествен концерт, изпълнен от ученици и преподаватели в училището ни, на бала бе изнесена програма от Лондонския български хор с ръководител г-жа Десислава Стефанова.

dscn2154

Специален гост на празника бе Поли Генова и нейната група ЛаТиДа.

dscn2158

Снежина Мечева,

директор на Българското училище „Иван Стачнов”
към Посолството на България в Лондон

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.