Home » Авторски страници, българи зад граница

Българският генерален консул Иван Анчев се срещна с кмета на Чикаго Рам Емануел

2016.12.17 Няма коментари
Spread the love

На 15 декември 2016 г. генералният консул на Република България в Чикаго Иван Анчев проведе среща с кмета на Чикаго Рам Емануел – съобщиха от българското Генерално консулство в Чикаго. Целта на срещата между двамата е била връчване на консулския патент от страна на г-н Анчев, както и да бъде запознат г-н Емануел с намеренията на ГК – Чикаго за развитие на двустранните отношения и инициативите на българската общност в града.

Г-н Рам Емануел и г-н Иван Анчев

Г-н Рам Емануел и г-н Иван Анчев

Специален интерес на срещата е предизвикала идеята за създаване на Български културен център в Чикаго, както и идеята на Генералното консулство улица или кръстовище в Чикаго да бъдат кръстени на Алеко Константинов. През идващата 2017 г. се навършват 120 години от трагична кончина на Щастливеца, който остави след себе си толкова знакови произведения и неизтриваема светла диря не само в българската национална памет.

rahm-emanuel-dec-152016

Снимки: Photo credit Brooke Collins, Photographer, Office of the Mayor

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.