Home » Избрано, политика

Румен Йончев за ветото на президента

2016.05.18 Няма коментари
Spread the love

Коментар за ветото на президента Плевнелиев над текстове на Изборния кодекс, даден в интервю за Националното радио от председателя на Комисията по политиките за българите в чужбина Румен Йончев.

Румен Йончев

Ветото трябва да бъде отхвърлено, защото то е пречка в момента да отворим кодекса – заяви за БНР Румен Йончев. – Още следващата седмица, след като кодексът бъде обнародван, това става след преодоляване на ветото, той е отворен за ремонт. Ние (тук г-н Йончев има предвид неговата парламентарна група – бел.ред.) сме готови с нашите идеи за промени, които ще внесем и ще настояваме да бъдат гледани бързо, преди началото на лятната ваканция.

Йончев посочва, че през последните седмици се говори основно за нарушените права на българите зад граница, а не се обръща внимание на това, че с последните промени хиляди хора в България също са с нарушени избирателни права, тъй като бе прието в населените места с по-малко от 400 души кметът да се назначава, а не да се избира. Той казва още, че българските избиратели не бива да се делят на такива в ЕС и такива извън ЕС. Както и че президентското вето не решава според него всички проблемни текстове в Изборния кодекс.

Цялото интервю на Румен Йончев за БНР може да се чуе в звуковия файл.


.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.