2024-05-07

49 thoughts on “За Фейсбук групата „ОС на българите в Гърция“ (анкета)

  1. Адаш, всичко за което говориш е красиво, проблема е че ти отговаряш единствен на зададените въпроси и водиш диспут и то в собствената си медия, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОКОЛО ТОЗИ ИДЕЯ СА СКРИТИ, ПОКРИТИ В 10-ТА ДУПКА И ДО ДЕН ДНЕШЕН ЕДИН НЕ СЕ ПОЯВИ ДА ПРОВЕДЕ РАЗЯСНЕНИЯ ПО ВЪПРОСИТЕ неястни за нас обикновенните хора.

    А ние зададохме доста въпроси. Това че на сайта на ВОС има някакви и много конкретни отговори, не означава че има яснота. Никой от тях не пожела да проведем нормален разговор. Обвинени в пропаганда бяхме само и при това задочно.

    Благодаря ти за написаните отговори. Дано и ПОНЕ ЕДИН ЧЛЕН НА ВОС стане и каже мнение по въпроса.

  2. Отговор от Петър Стаматов по повод Сигнала и написаното от Петър Анастасов ето тук:
    https://drive.google.com/file/d/0B6lYN6mZdvyFdG1SUkp3UHJuOHM/view

    Адаш, казваш:
    Тук привържениците на идеята ще кажат – „къде е проблемът?“.

    Отговарям ти:
    Аз съм един от привържениците на идеята за ОС
    Първо като забележка ще кажа – моля бъдещите ОС да не се бъркат с ВОС (или с Временен Национален съвет, какъвто не по име, а по същество са ВОС)

    Пишеш:
    сама по себе си идеята не е лоша:
    – Против съм защото – българите по света нямат никаква информация за тази идея до
    момента, защото няма проведена никаква информационна кампания до момента за тези
    вече 6 години.

    Отговарям ти:
    Аз съм ЗА, защото активните българите в Чикаго са чули за ОС:
    – провеждани са семинари на БАА, съпругата ми е изнасяла доклади на един от форумите на АБУЧ, и на две световни срещи на българските медии и на сайтани има ето един купматериали на тази тема:

    https://www.google.com/search?num=20&newwindow=1&espv=2&q=%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D1%87%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B3%D0%BE+site%3Aeurochicago.com&oq=%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D1%87%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B3%D0%BE+site%3Aeurochicago.com&gs_l=serp.3…6008.7222.0.8046.4.4.0.0.0.0.162.393.3j1.4.0….0…1c.1.64.serp..4.0.0.uFZtx4DhGDc

    Пишеш:
    – Против съм защото – не намирам за редно инициаторите да спускат по места лица
    неизвестни никому, нито предложени от хората по места, още повече да не са питани за
    мнението им и да са проведени дебати.

    Отговарям:
    Виж първата ми забележка – тук бъркаш ВОС с бъдещите ОС. Вторите ще са избрани.

    Пишеш:
    – Против съм защото – Хората, отивайки да гласуват на избори, в случая РЕФЕРЕНДУМ и
    влизайки в избирателната си секция, ще бъдат провокирани от факта, че освен основната
    кутия, някъде в коридора съмнителна група хора, говорещи им най-най-великите неща ще
    ги убедят за 1 минута да пуснат своя глас в една втора урна и по този скрит и таен начин ще
    удостоят с право тези хора, без кампания и без прозрачност. Да не говорим, че самите
    хора ще си помислят, че това е организирано от държавата, ЦИК и прочие… Нещо, което не
    е станало 15 години по явни причини.

    Отговарям:
    За всеки, който се занимава с политика му е ясно, че България не провежда навън почти никакви политики, освен че от 4 години увеличи подкрепата си за българските неделни училища. Причините са явни, но не са тези, за които загатваш. Те се коренят в миналото. България като държава трябва да застане зад изборите за ОС. Не казвам финансово. Но тя има интерес от силни ОС. И всеки опитен дипломат (който не е свързан с ДС) може да го докаже по-добре от мен. Заради това се надявам, че най-после добрите сили във Външно ще вземат в свои ръце нещата.

    Пишеш:
    – Против съм защото – Не е ясно как хората получили бъдещото „доверие“ на
    нескопосаното гласуване ще имат възможност да определят на къде ще духа вятъра в
    посолства, консулства, дори държава без да е ясно дали това ще е в полза роду или в
    полза на личния джоб, интереси, нужди и прочие.

    Отговарям:
    Явно не виждаш, че сега именно хора неизбрани контактуват с консулства и посланици? Кой има интерес това да продължава? Мога да се похваля че имам телефоните и всички данни на посланици и консули в САЩ и така не съм само аз – не е ли по-добре да са хора от вас избрани дето първи ще получават информация, а не такива като мен?

    Пишеш:
    Така нещата показани в тази светлина не изглеждат много розови. Всичките ми опити за
    разговори с тези хора бяха отказани и дори бях набеден, че съм изпълнявал политически поръчки
    на партии или пък бях обявен със странни епитети на принципа – „кой не скача е червен“.

    Отговарям:
    Адаш, обобщаването не е най-доброто – аз не съм ви казал „червени“ или „бабички“ и някои други поведоха диалог – спомням си Петьо, Мариана и др.

    И накрая питаш:
    В този ред на мисли задавам от мое име и от името на хората подписали с имената си петицията
    и двете анкети по темата следния и последен въпрос към държавните институции:
    (4-то) Бихте ли позволили по време на изборите и успоредно с тях да бъдат избирани
    хора за обществени съвети след гореспоменатите проблемни за нас гражданите неща?

    Адаш, не съм държавна институция или чиновник, но ако бях такъв бих отговорил:
    България е закъсняла най-малко с 15 години да поведе държавна политика извън пределите на границите си. Тя трябва да потърси истинските партиоти и да ги събере и облече в сила в бъдещи ОС. А българите по места трябва да си определят с избори най-достойните, на които държавата да се облегне. Ако българите по консулски окръг не живеят задружно, не се познават, не участват в обществения живот, не направят правилен избор и/или не излезат да изберат достойните, то никой не им е виновен.
    Има политически път за спасение на българите в страната и той е указан тук: https://www.eurochicago.com/2015/05/izbor-zhrebii/
    Има път за неполитическо обединение на българите извън държавата и то е в едни бъдещи силни ОС (ако някой ви предложи слаби ОС и само за консултации, то той е заблуден или вас заблуждава).
    Няма нещо, което да бъде законно и да не може да се постигне при желание.
    Горните два пътя са законни, не са трудни за осъществяване, но изискват мъдрост и желание за промяна.
    Имаме ли такива качества българите ( и у нас, и навън) само бъдещето ще покаже.

  3. Алоууууу,Бурак,или като там се наричаш,информацията ти е целенасочено сгрешена!
    Алоуууу,Бурак,Сдружението има собствена страница и задайте там въпросите си ,разбира се не с профили на костенурките Нинджа!
    Алоууу,Бурак!Като задаваш въпроси,отговори и ти,-Сдружението каква връзка има с ВОС? Ръководството му нито ще се кандидатира за някакви постове,нито чака държавни или каквито и да е други субсидии,всеки член се издържа от собствената си заплата,която получава от работата,която работят 99% от жените в Гърция-домашни помощници ,болногледачки или чистачки!
    Алоуууу,Бурак! Анадъмо? Разбра ли ? или да ти обяснявам още?
    –Колкото до Устава! Емигрантите се свободни хора-работим на добра воля и след като са публикувани целите,не смятаме да оковаваме хората в догматичните норми на комунистическите прийоми за Устав на Партията или Комсомола !
    Уставът е заложен в условията за учредяването,господин Ченге!

  4. да попитам горе писалите – срамувате се от имената си или от това което пишете,че се обозначавате с цифри,чертички,имена на анимационни герои?

  5. Загадъчно ново сдружение на българите в Атина!
    (април 2015)

    Новото ръководство ще изготви програмните документи и Проекто -устава, съобщиха за “БН” уредителите. Дружеството ще има две секции-организационна и експертна.

    В ръководството са българите Зорка Михайлова, Катерина Благоева, Нели Янкова, Ники Колев, Катя Коева- Експертният съвет ще се доуточнява. Новото българско сдружение ще има и разширен съвет, който да отговаря за секциите извън Атина и то ще се ръководи от г-жа Цветанка Петрова. Учредявнето завърши по традиция с веселба.
    __________________
    Алоу… новото „дружество“. Вярно ли е, çе сте го записали като фирма? Е как сте го основали, като нямате дори Устав? Дружествата-ментета в България ги записват като фондации. А в Гърция направо карате през просото: като фирми. Фирмите нямат нужда от устав. Дребни ченгеджийски номера.

  6. Здравейте Мариана, естествено че не означава че трябва да се откажем от избори, но определено илюстрира факта че само по себе си, промяна на закона да се позволят кандидатурите на лица с двойно гражданство е само козметична промяна. Системата като цяло има нужда от по-дълбоки промени за да могат избраните да подлежат на отговорност към избирателите си, и кампаниите да бъдат прозрачни. И определено да се забранят парите на специалните интереси от участие в изборите. Което няма как да стане доброволно, нито в САЩ нито пък в България.

  7. Това, че публичните образи на кандидати за управници зависят, да, от това кой стои зад тях, какви имидж мейкъри имат, какви кампании правят и пр., е повече от ясно. Но дали заради това трябва да се откажем от изборите и да оставим някой да ни ги назначава, както бяха назначени министрите Милен Велчев, Николай Василев и пр. в кабинета на царя, или Симеон Дянков в кабинета на Борисов, и всякакви подобни случаи? В България, впрочем, тези хора бяха представени едва ли не като цвета на емиграцията, ако не знаете, като успелите, доказалите се в чужбина професионалисти и пр. И техните провали, понякога и машинации, се пишат в този смисъл, така да се каже, и на ваш гръб. Без никой български избирател, бил той в страната или в чужбина, да ги е избирал и да носи отговорност за това кого е избрал. Що се отнася до Даниел Митов, той първо беше назначен за министър в служебното правителство на Близнашки, видният протестър нали срещу модела „Кой“, който после стана консултант на ДПС. В това служебно правителство имаше доста хора, специализирали в ЕС и САЩ, и също представени като цвета на успелите българи в чужбина, професионалисти и пр. (Хайде, служебното правителство затова е служебно, защото се назначава и е временно, но и то бая недобри неща натвори в краткото време на своето управление.) А след това някои министри от служебното влязоха в редовно правителство. И дори без значение това клел си е някой от тях на друга държава или не се е клел (то и българските депутати и правителства винаги се кълнат тържеството в началото на своите мандати, че ще се водят изключително от интересите на народа и българската държава, но това каква връзка има с нещата, които правят после?), разни работили и специализирани в Световната банка, в централата на ЕС в Брюксел, в не знам какви институти в САЩ и в други страни, далеч не винаги се оказват хора, които могат и искат да работят за интересите на опосканата си родина и затъналия си икономически, социално и пр. народ. Да не кажа, че е напротив. Затова, понеже има и българи в чужбина, чието сърце, ум, знания и пр. не биха им позволили да се правят, че работят за подобни интереси, мислейки най-вече за собствените си кариери, които понякога са свързани и с интересите на други държави, не на България – не мисля, че, най-малкото, трябва да оставяте българите в България да смятат, че „цветът на емиграцията“ са тези, дето ги доведоха и назначиха тук, за да се правят, че работят за затъващата и заради тях родина.

  8. Всъщност Мариана, може би греша относно гражданството на Митов. Но пък си остава доста сигурно че е Американски агент: работеше за National Democratic Institute, който се финансира от State Department & USAID (която често е тройнски кон за ЦРУ). Дейноста на NDI е regime changes, самия Митов работеше по смяната на регима в Либия. Така че може би не е американски гражданин но определено се съмнявам в неговата лоялност.

    Колкото до доказването на качества, мисля че 25 години стигат за да стане ясно че изборът на кандидати зависи не от личните им качества а от това кой стои зад тях. Това е факт както за България така и за САЩ, пък и може би навсякъде по света където има „представителна“ демокрация. Понеже съм далеч по-добре информиран за САЩ, определено мога да заявя че средностатистичния избранник, дали на местно, щатско, или федерално ниво, е далеч от най-блестящата звезда на небосклона, а някои са функционално неграмотни и игнорантни. Всичко зависи от пари, демагогия, „разделяй и владей“ по социални и расови въпроси, и продажбата на hopey-changey опиат на масите. Така че може би двойното гражданство наистина няма значение, но просто си оставам доста съмнителен относно лоялността и мотивацията на лица клели се във вярност на друга държава. Въпреки че тази категория влючва и моя милост.

  9. Депутатите са 240 , били са толкова и за в бъдеще ще се толкова, до промяна на Конституцията. Пак Конституията им гарантира заплащане на труда.
    Разходите по тяхното издържане са константа и е въпрос, който те сами решават в Парламента.
    Докато не се въведе ОТЗОВАВАНЕ от самите избиратели на депутати, които лошо се справят с работата си, ще е както е сега. Няма начин да ги задължим да работят по-добре и в наш интерес.

  10. Отоговор за Цветанка:
    Законът НЕ РАЗРЕШАВА ДА СЕ ИЗБИРАТ ЗА ДЕПУТАТИ ХОРА С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО.
    Затова аз ти казах, че най-вероятно ще опълномощим с доверие да ни представляват хора от България. И да, на тях ще трябва да се плащат заплати, както НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЕПУТАТИ от България.
    Питат ли те дали искаш или не, да плащаш специално за депутатите?
    На някого оплакваш ли се от това?
    Защото аз пращам редовно емейли и прочие до всички, от които това зависи.

  11. Ще се позволя да отбележа относно Симеон Дянков – бивш финансов министър в първия кабинет на Борисов, Милен Велчев – бивш финансов министър в кабинета на Симеон Сакскобугготски и по отношение на Даниел Митов, сегашен външен министър, ако той също е имал двойно гражданство, което не ми е известно – че всички тези министри НЕ СА ИЗБИРАНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ИЗБИРАТЕЛИ – НИТО В СТРАНАТА, НИТО ОТ ЧУЖБИНА. Това е ключов момент, който не бива да се подминава с лека ръка. Те са били назначени в различни правителства, в нарушение, при това, на текст от Конституцията, свързан с двойното гражданство. Т.е. политическата върхушка като реши нещо, може и с конституцията да не се съобрази. А от Временните обществени съвети на българите в чужбина се борят за това всичко да стане по законен начин, както и за това да има изборно представителство, а не назначаемо, във всичките му сфери и аспекти. Ако един ден се стигне и до промяна на съответния текст от конституцията, и български граждани с двойно гражданство придобият законово право да бъдат избирани за депутати и да стават министри, отговорността за това какви хора избират българските избиратели да влязат в управлението на българската държава ще бъде на самите тях. И тогава едва ли, първо, хора като бат Сали ще стават депутати в Кюстендил – що се отнася до упражняването на активното избирателно право и до това, че това не би се случило при наличие на МИР „Чужбина“; и, второ, на хора като Даниел Митов, като Милен Велчев, като Симеон Дянков, щеше да им се наложи предварително да доказват някакви качества и най-вероятно нямаше да бъдат в управлението на българската държава. Отделен и дискусионен въпрос е дали след избирането съответните двойни граждани трябва да се отказват или не от другото си гражданство. Но по-важното е, че назначениеми българи от чужбина не са нужни.

  12. Въпрос 1-ви, да ме извините но прекалено много ми напомня за фалшивите „hope and change“ на Обама. И какво точно предлагате за обединяваща кауза? Мисля че разединението отдавна вече не се дължи на някаква ДС, днешните политици и партии се справят отлично и без тайните ченгета.

    Въпрос 6-ти: категорично НЕ. Казвам го като човек с двойно гражданство. Вярно че Митов и Дянков не са избирани а назначени, но определено не виждам нищо в техните действия което да ме убеди че работят в полза на родната си страна вместо в полза на САЩ. Давали са клетва на САЩ при приемане на натурализацията си. Както и аз, при моята натурализация и при постъпване във военната ми длъжност в армията на САЩ. Не съм убеден че това ни прави благонадежни личности, най-малкото защото винаги една част от обществото ще се съмнява в добрите намерения на такива хора. И това би уронило тяхната ефективност дори и при добри намерения.

  13. Цитирам: „КОЙ стои зад идеята „ОБЩЕСТВЕНИ СЪВЕТИ““- не трябва да
    говорим за идея, а за готов закон по алтернативите на държавата за политическа и административна комуникация с българските граждани в чужбуна по техния статут, права и представителство. Този закон не разделя емигрантите по групи и местонахождение, религиозна и политическа принадлежност. За съжаление този закон съществува повече като бутафорен текст и отбиване на номера от страна на държавата към емигрантите (под общ знаменател), а за емигрантите е нещо като нероден Петко, но е все пак нещо за което да се закачат и цитират в исканията си принуждавайки реакция, действие или поне отговори и обещания.Самите „ОБЩЕСТВЕНИ СЪВЕТИ“ са извадка от текста на закона и не са се случили.“ВРЕМЕННИ ОБЩЕСТВЕНИ СЪВЕТИ“ са само термин обединяващ, а и по единично, граждани използващи текстовете в този закон за юридическо представяне на мнения, желания и критики, както и пожелателно текстовете в този закон да се случат. Понеже законът е адресиран към/за всеки емигрант, то и всеки емигрант използвайки го за средство (единствено за сега) за комуникация с държавата може да се оприличи като застъпник на подобно гражданско представителство използвайки собствената си легитимност и придържайки се към нормата, че законът не разделя емигрантите по никакви критерии, а само като такива. ВОС, дори да се приеме само като „байрак – флаг“, е нищо друго освен знак за съпричастност на отделна личност и или група хора , че използват и или ще използват тази юридическа. платформа. Добре е да се приеме като темин за разпознаване и гаранции за спазване на нормите по този закон и всеки използвайки го правилно в комуникацията с държавата е, или може да е „ВОС“ като заявка за нещо, което не се е случило, но има надежда…Повечето групи на български емигранти не развяват „ВОС“ като знаме, а го разбират като вид предварително проучване за бъдещата си представителност пред българската държава и отделни опити за въздействие върху държавата преди „Обществените съвети“ да са се случили. Всичи комуникации с държавата до момента демонстрират повече подканване за действие, без конкретика извън рамките по текстовете на закона за „Обществените съвети“. Когато българските емигранти се включат в дебати по конкретни теми и закони (сега – изботен и референдум), използвайки единствената юридическа вратичка, бе по-удобно тя да се затвори временно или постоянно. Кой има интерес от това всеки си знае, подържа или отрича…“

  14. Г-жо Петрова,
    Не бих си позволил да ви квалифицирам или определям, но понеже вие сама го правите, позволете ми да ви цитирам : „а аз съм лаик“ , да тук съм съгласен с Вас. Нека споделя малко информация, която надявам се ще даде храна за размисъл и за промяна на гледната точка:
    1. Ако напишем в Гугъл – Временни обществени съвети на първите три места излиза сайта http://globalbulgaria.eu/ където са публикувани всички писма изпратени до правителството и какви точно искания са предявени. Писмата са подписани и можете да видите, хората, които са го направили. В същият сайт има и информация за Временните обществени съвети
    2. Хубаво е, че Временните обществени съвети не крият нищо и действително прилагат принципите на демократичност и прозрачност, което трудно можем да кажем за анонимните съставители на Петицията срещу тях нали? Питам се дали не е по-разумно интернет да се ползва за добиване на информация кой какъв е и за какво се бори, а не за подписване на петиции от анонимни автори? Вие какво мислите по този въпрос?
    3. Вие няколко пъти споменавате думата „хратутници“ и се опитвате да дефинирате членовете на ВОС като бъдещи такива. Нека коригираме това веднага. Говорим за доброволна организация! Да обясним за тези, които не разбират значението на тази дума : ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ НЕ ПОЛУЧАВАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЗА ТРУДА СИ, ПРАВЯТ ГО БЕЗВЪЗМЕЗДНО И ДОРИ ПЛАЩАТ САМИ ПЪТУВАНИЯ И ДРУГИ РАЗХОДИ, КОИТО СЕ НАЛАГАТ. В случай, че вие, хората около вас сте готови ДОБРОВОЛНО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО да работите за тази кауза, не виждам какъв е проблема да го правите? Досега не сме върнали, някой , който е готов да отдели от собственото си време, знания, умения, финансови средства, за да работи за нашите каузи. Е, устройва ли ви това? Доброволно и безвъзмездно да организирате и запознавате емигрантите в Гърция с исканията на ВОС и да работите за постигане на общите цели?
    Надявам се горното да е достатъчно изчерпателно и да ви накара да преосмилите позицията си.
    Успех.

  15. Анкета (light) – специално за адаша:

    1) Емиграцията е разединена умишлено – искате ли промяна?

    2) Трябва да поискаме от МВнР да спазват закона за българите в чужбина от 2000 г. (в него е записано да има ОС)?

    3) В закона има и национален съвет (НС) от 9 човека,
    а) ДА – така да остане
    б) НЕ – да се промени и запише (примерен текст): 80 членове, от които 70 се избират от емиграцията, а 10 се назначават от българските официални институции.

    4) За да се промени законът е нужно време и са необходими редица стъпки. Борис Вангелов е направил първата – изпратил е списък при Меглена Кунева с хора от различни държави, които да участват в един бъдещ консултативен съвет към ДАБЧ.
    Съгласни ли сте да има такъв съвет?

    5) Вие ЗА или ПРОТИВ сте да се въведе многомандатен избирателен район „Чужбина“?

    6)В много държави, лица с двойно гражданство могат да участват в избори за депутати и дори президенти на страните си. В България не е така. Някои хора от ВОС и от емиграцията предлагат:
    а) да се отмени напълно забраната,
    б) други – да се разреши участието в избори, но кандидатът след спечелването им да се откаже от второто си гражданство.
    в)Болшинството от депутатите не са съгласни да се пипа закона.
    Вие на какво желаете – а) или б) или същото като депутатите в)?

    Очаквам light отговори 🙂 и едва след тях оставете своите забележки и коментри.

  16. Адаш, защо просто не е анкета до всички!
    Имаш възможност да създадеш една анкета на сайта си.
    Не с отговори в пост, а с поименно гласуване.
    Ако е проблемно тук, то има възможност за това във
    Facebook с много апликации. Незнам защо в момента
    се говори само за групата във Гърция. Има 5-6 групи
    подобни и би било редно това гласуване да е за всички!
    Ето едно приложение за целта:
    https://www.facebook.com/games/my-polls
    И не забравяй въпросите не трябва да са риторични и
    двойни. По-добре два въпроса да са като хората и да
    видиш какво е настроението, отколкото 5-6 безмислени!
    А въпросът е въпрос, само ако може да се отговори с
    е едно ДА или НЕ. Локуми не ни трябват!
    Поздрави.

  17. тенденциозно написани въпроси .
    ако на въпрос 1 отговоря с „НЕ“ -веднага ще бъда обявена за поддръжник на ДС и разединението.Ако отговоря с „ДА“ – значи искам ВОС – тогава какво се напъвам и ритам..
    на въпрос 2 – същото – или искам ДС,или нови хрантутници – за мен остава да развявам байрака и да ръкопляскам..
    на въпрос 3 – при отговор ДА – се съгласявам за разширяването на държавната администрация с още 90 човека.И кой ще плаща – АЗ и другите като мен..Ако кажа НЕ – ще бъда обявена за сътрудник на ДС и разединението на българите..
    4-Борис Вангелов е изпратил списък при Меглена Кунева с хора от различни държави, които да участват в един бъдещ консултативен съвет към ДАБЧ. Тези хора представляват в съвета само себе си или организациите, от които са… КОИ СА ТЕЗИ ХОРА?НА КАКЪВ ПРИНЦИП СА ИЗБРАНИ?КОЙ ГИ ПОСОЧИ КАТО ПОДХОДЯЩИ?
    5-за да искам МИР“Чужбина“ трябва да знам на какъв принцип ще се издига представител.Някъде да си срещал информация за това,освен изтърканите фрази за обединение и подобни?!
    6- този въпрос е от висшата политика,а аз съм лаик,но скромното ми мнение е,че хора с двойно гражданство не трябва да участват в български избори.Не може някой с имение в Америка,да дойде да ми кове законите за кравите на село…
    И от тук нататък следва горния ми коментар…и въпроси…

  18. Уважаеми Цветанка и Зорка,
    изрично съм написал – първо отговорете на въпросите кратичко и ясно и след това коментирайте.
    За съжаление разговор така не може да се получи. А аз до сега се старах да отговоря на всеки един ваш въпрос – независимо дали ми се е струвал провокативен или не.
    Ако искате опитайте да отговорите отново на всички въпроси. И дано нататък отговарящите действително да са готови на диалог.

  19. Цветанка го е написала пределно ясно!
    Ще добавя само още нещо! Под ваше ръководство или под един от главните ви координатори за САЩ отнеха надеждата на младежта при протестите им преди две години-получили са много пари за тази си дейност!
    Сега същите вие,с разни пост-фактум писма,подписани от никого незнайни за емигрантите личности,но от тяхно име,пренебрегвайки всякаква прозрачност,демократичност и точно ,както и ДС -със същите методи,искате да ни накарате да повярваме във вашите добри намерения,да унищожите и последната надежда,че поне емиграцията може да помогне на България да излезе от омагьосания кръг!
    Не се опитвайте да ни вкарвате във вашите коловози!
    не се опитвайте да ни шантажирате,да ни лъжете,да ни определяте по ..кой не ни слуша е “червен или ДС-!
    Това вече не върви!
    Ако искате наистина да се направи,това,което прокламирате-започнете на чисто-оттеглете Кертикова като координатор за Гърция,Предложете всеки документ,преди да го изпратите от наше име,за което нито сме ви молили,нито сме ви разрешавали,нито сте ги обсъждали,предложете ги за обсъждане!
    После и отговорете на въпроса,след като ВОС ИЛИ ОС ВСЕ ОЩЕ НИТО СА ЛЕГИТИМНИ,НИТО НЯКОЙ Е ИЗРАЗИЛ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ТЯХ,ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПРАЩАТЕ ПИСМА ОТ НАШЕ ИМЕ БЕЗ ДА НИ ПИТАТЕ!
    Защо визирате само нашата група ,която е затворена,но не сме блокирали никого,нито отнели думата,а ПРОПУСКАТЕ ТАЙНИТЕ ГРУПИ И ОСОБЕНО КЛОНИНГ ГРУПАТА ЗА ГЪРЦИЯ-И НЕ МИ ОТГОВАРЯЙТЕ СЪС СТАРИ ДИРЕКТИВИ И ОПИСАНИЯ-ВЕЧЕ ЗВУЧИТЕ ОБИДНО!Отговорете на всичките ни въпроси конкретно,не с общи приказки-Идеята ви е едно-изпълнението ѝ няма нищо общо с нея

  20. Въпросите са двусмислени и тенденциозно зададаени.Няма актуална информация нито за ВОС,нито за ОС,за НС – не виждам как някой може да даде смислен отговор за нещо,което не познава.С така написаните въпроси изпъква ДС,като противоположност.А дали е така?Или точно ДС се опитва да се „внедри“ в емигрантските кръгове? Цитирам ви -“ От ВОС вече е направена една полустъпка и Борис Вангелов е изпратил списък при М.Кунева с хора от различни държави, които да участват в един бъдещ консултативен съвет към ДАБЧ. Тези хора представляват в съвета само себе си или организациите, от които са. “
    И отговарям конкректно на това – някой се е самоопределил като координатор за ВОС Гърция,където ВОС няма и не представляват никого,но се пишат писма и се подписват от координаторите на съответните държави,където никой не ги е избирал,защото ВОС де факто е само идея,обаче се подписваме от името на ВОС,които по идея трябва да защитават емигрантите,но всъщност,не говорят от името на емигрантите…
    И друго набиващо се в очи – „я ВОС, са поискали да се измени Законът и в него да се запише: 80 членове, от които 70 се избират от емиграцията, а 10 се назначават от българските официални институции.“ – нови храненици?И след като са се самоизбрали вече,кой ще ги храни?!
    Според мен това е нагъл опит да се вкарат емигрантите в „коловоза“ И изобщо няма да се учудя ако в следващата ми данъчна декларация има перо – издръжка на ОС,НС или както там ще се наричат….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *