2024-03-19

1 thought on “Правосъдният министър: В България има мафия! Няма политик, осъден за корупция

  1. Организирана престъпна група – така депутатът от ГЕРБ Методи Андреев определи отказа на ниво комисия да бъде подкрепа съдебната реформа на Христо Иванов.
    Ако няма съдебна реформа, няма да има възможност да се приложи и антикорупционното бюро (бел. ред. – двигател на тази законова инициатива е Меглена Кунева), сигурен е Андреев. Отказваме се да живеем в правова държава, когато не искаме да променим съдебна система, на която 92% от българските гражани не вярват. БСП, АБВ и „Атака” са проруски и проевразийски партии, а ДПС се чувства най-удобно в сегашната система и модела „КОЙ”, смята Андреев.
    По отношение на проф. Близнашки депутатът не пожела да говори. Да ходите на протестите срещу модела „КОЙ” и после да отидете при ДПС … такива деградили авторитети да не цитираме. По-добре да цитираме хора, които са скандални, но поне са принципни, каза народният представител.
    Според Андреев Бойко Борисов твърдо подкрепя съдебната реформа. Депутатът вярва и, че ще се намерят 160 депутати, които да гласуват в подкрепа на реформата. Искаме правосъдие за всички – нека от БСП не пускат „доцента по нищоговорене” Янаки Стоилов, а ДПС „да отреже парче живо месо”, за да покаже, че иска реформа, разпалено каза Андреев. Той посочи като принципни позициите на ДПС за престъпленията на комунистическия режим, но сега Движението блокира реформата. Андреев смята и, че Мая Манолова не може да бъде добър омбудсман заради имиджа си.

    Read more: http://politics.actualno.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *