Home » любопитно

Най-голямото дарение за Харвард и бъдещето на науката

2015.06.08 Няма коментари
Spread the love

PaulsonДжон А. Полсън, предприемач, занимаващ се с хедж фондове, е направил най-голямото еднократно дарение в 379-годишната история на университета „Харвард“, съобщиха от учебното заведение. Той е дарил $400 млн. на училището по инженерство и приложни науки към „Харвард“.

Дарението надвишава предишното най-голямо, което бе в размер на $350 млн. и бе направено от бизнесмена Джелад Чан за факултета по обществено здраве.

Учебното заведение ще преименува своя инженерен факултет на името на дарителя (на снимката), който се е дипломирал през 1980 г. като възпитаник на Бизнес училището на “Харвард” (Harvard Business School). Средствата от дарението ще бъдат вложени в разширяването на кампуса. Строителните дейности ще започнат през 2016.

Джон Полсън е основателят на Paulson & Co., инвестиционна компания, оценявана на $19 млрд. Той е най-известен с това, че предвиди „имотния балон“ в САЩ през 2007. Полсън заяви, че дарението, което е направил на университета е голямо, но такива са и нуждите и амбициите на учебното заведение.

.
RayKurzweil А бъдещето пред науката действително е удивително! Само преди няколко дни CNN Money съобщи за изказването на техническия директор на Google Ray Kurzweil (Рей Курцвайл, Кързуайл) по време на конференция в Ню Йорк, в което той предвижда до 2030 г. хората да станат хибридни същества и да могат допълнително да подсилват мисленето си.

Според известния футуролог, човешкият мозък ще може да се свързва директно с „облака”, където ще има хиляди компютри, като тези компютри ще могат да подсилват интелекта ни.

Свързването ще стане посредством наноботи – миниатюрни роботи, съставени от ДНК нишки. „Така човешкото мислене ще е хибрид между биологично и небиологично”, смята Курцвайл (на втората снимка).

Колкото по-голям и сложен е „облакът”, толкова по-напреднало ще е мисленето ни.

Така към края на 30-те години на 21-ви век и началото 40-те години според футоролога мисленето ни ще е доминиращо небиологично.

По думите му ще сме способни да правим и бекъп на мозъка си.

Economy.bg

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.