Home » любопитно

Българин основава своя държава

2015.06.14 2 коментара
Spread the love

Българин основава своя държава с икономически потенциал от $100 млрд. Страната се намира на остров, който Владимир Баланов на няколко пъти е предлагал да бъде присъединен към България

 

“Конституцията за новата държава в Тихия океан вече е изготвена. Съмнявам се, че тези, на които предлагахме тя да стане част от България, въобще са разбрали за какво става на въпрос.“ Това заяви пред Факти.бг председателят на МЕНСА Христо Радков, който е обявен за нов жител и вицепремиер на държавата, основана от бизнесмена Христо Баланов.

Страната се намира на плаващ остров в Тихия океан, на около 16 000 км. от България и 1000 км. северно от Нова Зеландия. Островът е образуван от пемза при изригването на подводен вулкан.
Неговата площ е 27 000 кв. км., колкото е тази на Белгия. Страната се нарича Нова Атлантида.

Към този момент нейни жители са бизнесменът Владимир Баланов, чиято фирма притежава острова, неговата съпруга Галина и техният син Йордан. Намерен е вече и четвърти жител и вицепремиер на страната – председателят на МЕНСА – Христо Радков. Радков разказа пред Факти.бг за икономическия потенциал на новата страна и изказа мнение относно това защо българските власти на няколко пъти са отхвърляли предложението на Баланов островът да бъде присъединен към страната.

Христо Радков (Менса България)

– Вече обявен ли е островът като официална държава?

– Той вече е обявен като държава. Държавата е обявена по международните закони. Ние само очакваме някоя друга страна да ни признае и в момента, в който това се случи,  Нова Атлантида ще стане легитимна държава.

Към нас в по-голяма степен е насочен икономическия проект за използване на държавата и на нейните богатства.

– Какъв е икономическият потенциал на държавата?

– Като за начало се смятат едни 100 млрд. долара. Това е много обща преценка. В крайна сметка, при добро изследване на дълбините на океана около острова, ще можем да дадем сравнително точна оценка на това.

– Има ли логика България да се отказва от подобно богатство?

– Първо трябва да разберем дали тези, на които им е било предложено изобщо са имали представа за какво става въпрос и дали са си направили труда да разберат. Господин Баланов е предложил острова на министър-председателя, но всички знаем, че господин премиерът едва ли е прочел даже писмото. Той си има съветници – икономически и политически, които първо трябва да видят какво им се предлага, какъв му е потенциалът, за какво става въпрос и след това техният съвет предлага самото предложение на премиера, ако то изобщо е стигнало до него. Аз обаче силно се съмнявам, че тези хора изобщо са разбрали за какво става въпрос.

– Как е свързана МЕНСА с острова?

– Към момента МЕНСА основно е съветник по икономическото развитие на тази държава. На острова като остров и на държавата. Те се съвместяват двете.

– Как планирате да приемате нови жители?

– Спрямо конституцията на страната. Тя е изготвена. В момента текат редакции по нея, но тя като цяло е изготвена. В крайна сметка я има и е обявена. Онзи ден завърших превода й на английски.

Новата държава ще е със статутът на монархия, а Владимир Баланов ще се титулува княз. Той предпочита този модел на управление, за да се предпази от възможността да бъде свален от власт след купени избори.

Пред „24 часа“ Владимир Баланов заявява:

„Две години се опитвах да присъединя острова към България, предлагах го и на Европейския съюз. Нито един чиновник не се развълнува и реших, че ще направя своя държава.“

Островът разполага с 12-милна зона териториални води и 200-милна икономическа зона около него. И съответно, рибните ресурси в тази част от Тихия океан, както и с подземните богатства.

.

2 коментара »

  • Nedjalka said:

    Mnogo bih iskala da naucha poveche podrobnosti,koito sa svurzani s tozi ostrov.Iskam da procheta konstituciata,koi ezik ste bude oficialen i kakvi iziskvania ste budat postaveni za kandidatite,koito projavjavat interes da stanat oficialni grazdani na tazi durzava?

  • Peter S said:

    Обърнете се във Фейсбук на страницата на Менса България за повече информация.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.