Home » любопитно

Най-ценените притежания – днес и преди 125 години

2015.06.08 Няма коментари
Spread the love

Clipboard28news304Лаптопът и автомобилът – най-ценните притежания. Велосипедите и писалките са оглавявали класацията преди 125 години.

 

Лаптопът, обувките с високи токчета и смартфоните са сред най-ценните притежания на британците, пише в. “Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 5000 души по поръчка на застрахователната компания UIA Insurance. Въз основа на отговорите на анкетираните е съставен списък с 50 най-скъпи на сърцето принадлежности на поданиците на Нейно Величество.

Списъкът включва и предмети като плюшени мечета, любовни писма и дори преси за коса.Начело в листата на британците са лаптопите и автомобилите, следвани от сантиментални принадлежности като брачни халки и семейни снимки, предава БТА. Най-ценните им притежания днес са сравнени със списък с ценности от викторианската епоха преди 125 години, изготвен от историчката Рут Гудман.

Настоящото проучване разкрива, че съвременният британец е чист, технологично осведомен и сантиментален. Около 45 процента от анкетираните са споделили, че не биха се отказали от всекидневния душ, 37 процента ценят високо лаптопа си, а 29 процента посочват брачната халка сред петте си най-свидни притежания. Съставеният от историчката Рут Гудман списък показва, че преди 125 години сред най-ценните притежания на британците са били шевната машина, порцелановият чайник и стенните часовници. Въпреки технологичния напредък, чайниците и часовниците са ценени високо и днес. Часовниците фигурират както в списъка от 2015 г., така и в този от 1890 г., заедно с брачните халки.

И докато днес британците ценят особено високо телевизорите и мобилните телефони, сред най-важните принадлежности преди 125 години за тях са били велосипедите и писалките. Според близо половината от участниците в настоящото допитване интернет е оказал по-голямо влияние върху живота на хората от тоалетната с течаща вода. Една пета от британците предпочитат да се откажат от секс, отколкото да се лишат от връзката с интернет. /БТА/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.