Home » Избрано

„Красивият” урок на най-грозната жена в света (видео)

2015.03.21 Няма коментари
Spread the love

web_0001Представете си, че сте на 17 и докато сърфирате в интернет, се натъквате на клип в YouTube, озаглавен “Най-грозната жена на света” – и оттам ви гледа вашето собствено лице… Точно това се е случило с Лизи Веласкес, която днес е на 26, разказва MTV.

Тя има изключително рядко вродено заболяване – толкова рядко, че дори си няма име. Болестта засяга зрението и имунната й система, но най-видимата й проява е върху тялото й…

web_0002

На пръв поглед Лизи, едва 27 кг, изглежда като жертва на анорексията – няма никакви телесни мазнини. Тя буквално е “кожа и кости”, защото всъщност не е в състояние да наддава на тегло.

Години наред обект на подигравки и обидни коментари, младата жена не се затваря в себе си, а прави собствен канал в YouTube, който вече има над 320 хил. абонати, и става влогър. Тя води и активна кампания срещу тормоза и дори свидетелства пред Конгреса в подкрепа на законодателната инициатива против подобни прояви.

Тези дни в САЩ се състоя премиерата на документалния филм “Едно смело сърце” (A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story), който разказва нейната житейска история от самото й рождение.

А какво мисли за човека, качил онзи клип по неин адрес? “Бих му благодарила – защото ако не бях намерила видеото, то нямаше да ме тласне да променя нещата.”

Да стане мотивационен лектор я вдъхновява и речта, която изнася пред 400 свои съученици в гимназията, за да им обясни – по молба на директора – какво представлява заболяването й.

.

Лекцията й от поредицата TED Talks е най-гледаната за 2013 г. – над 7 млн. пъти. В нея Лизи споделя как е открила положителните страни на своето здравословно състояние и дори фактът, че вижда само с едно око, си има своите предимства…

Източник: Bulevard.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.