Home » Избрано, политика

България между русофилите и русофобите

2015.03.14 2 коментара
Spread the love

45 горещи въпроса до българския русофил

.

Георги Георгиев, Фактор.бг

 rusofob

Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски газ в Европа?!

Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски дизел в Европа?!

Някой русофил може ли да ми обясни защо „Лукойл Нефтохим” АД за последните 6 години е отчел приходи от над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да е отчел и стотинка печалба?!

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ТОВА?!

Доволни ли сте, че “Лукойл” нямат измервателни уреди?!

Доволни ли сте, че нямате алтернатива?!

Доволни ли сте, че родителите ви късат от залъка си, от лекарствата си, за да грухат ненаситните кремълски гуши?!

Доволни ли сте, че енергийната ни система е доведена до колапс?!

Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за скъпото парно на държавна администрация, болници, училища, заради най-скъпия руски газ?!

Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за най-скъпия руски дизел?!

Доволни ли сте, че от години се саботира родното производство на газ?!

Доволни ли сте, че цели отрасли на химическата ни индустрия фалираха, защото в себестойността на продукцията им 60% се формира от скъпия руски газ?!

Доволни ли сте, че политиците ни, оплетени в корупционните схеми на руския енергиен империализъм, продават Родината и бъдещето на децата ви?!…

Някой русофил може ли да ми обясни защо през последните години над 10 000 000 руснаци избягаха от Россия?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо всички руски политици, олигарси и чиновници изпращат децата си на Запад?

Защо според техния Росстат още 57 % от хората с висше образование биха избягали веднага, ако могат?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е на първо място в света по употреба на хероин и употребява 21% от цялото световно производство?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо средната консумация на спирт в Россия е 18 литра на глава от населението?!.

Знае ли русофилът, че според експерти на СЗО при консумация от над 8 литра на човек се касае за деградация на населението?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия отделя 25% от бюджета си за въоръжение, докато всички останали държави отделят не повече от 3-4%?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо не ползва нищо руско – нито кола, нито телефон, нито компютър, нито лекарство, нито дрехи, нито храна, нито лекарства?!

Защо?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия произвежда само 2% от световния БВП , а владее 16.7% от общата територия?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо 95% от брутния продукт на Россия е от добив на суровини и по този показател е зад повечето държави от третия свят?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо в Россия има най-много убийства на глава от населението и най-много полицаи на глава от населението?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо за последните 20 години от картата на Росиия са заличени над 13000 села и 215 града?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо на 100 новоредени в Россия се падат 100 аборта?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е единствената държва в света, в която официалната работна заплата е по-ниска от официалния жизнен минимум, който в момента е около 200 лв. или 8200 рубли.

Някой русофил ще ми обясни ли защо руските милиардери плащат най-ниски данъци – 13%. (Във Франция и Швеция – 57%, Дания – 61%, Италия – 66%)

Някой русофил ще ми обясни ли защо 1% от населението владее почти 100% от природните богатства в Россия?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия дава природните си залежи на концесия на западни фирми като ШЕЛ, Бритиш Петролиум, Шеврон -Тексако, Тотал?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия взе целия златен резерв на България?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо се наложи тристахиляден окупационен корпус на Червената армия, чиято издръжка бе по-голяма от бюджета на България, да окупира България от 1944 г. до 1947 г.?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия сътвори т.нар. „македонска” нация и я наложи с насилия, репресии и убийства над стотици хиляди българи и защо Россия днес е единствената държава, която признава и подкрепя официално антибългарската организация ОМО Илинден?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е против Съединението на България?!

Защо напада България през 1916 г.?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна с 10 милиарда долара дълг, съизмерим по покупателна способност точно с днешния ни външен дълг, който не сме спрели да обслужваме от тогава?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна като най-бедната държава в Европа, с най-малки пенсии и заплати, с неефективна и неработеща икономика, изцяло по руски образец, с руски машини и съоръжения?!

Някой русофил ще ми посочи ли поне едно десетилетие в историята на Россия, в която тя да не е нападала, газила и мачкала някой народ или държава?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо за роснака всички, които искат свобода и независимост се превръщат във врагове?!

Някой русофил може ли да ми посочи един народ или държава в съседство на Россия, които да не са били нападани?!

Някой русофил може ли да ми посочи поне една държава, в която да е стъпил руският ботуш и да не са последвали насилия, терор, корупция, престъпност и бедност?!

Някой русофил може ли да ми обясни защо най-много роснаци са избити от самите роснаци и какво да очакваме от тях по отношение на други народи?!

Някой русофил може ли да ми обясни защо роснака не е убил дори един американец, но е избил хиляди и хиляди поляци, чехи, украинци, литовци, естонци, българи, унгарци латвийци, финландци, грузинци…?!

Някой русофил ще ми каже ли от колко столетия Россия яде украинското жито?!

Някой русофил ще ми обясни ли защо роснаците с такава жестокост и свирепост избиват един народ, за който довчера твърдяха, че му е братски?!

 

——————————————————————————————————————————

.

България между русофобите и русофилите

.

Георги Дамянов, Altermedia.bg

През последните дни следя внимателно информационните потоци относно България. Ако човек си направи труда да филтрира публикуваното в мрежата, ще види, че в нашата държава от месеци се води информационна война. Интернет пространството е обсебено от виртуалния дуел между “русофили” и “русофоби”. Умишлено ги поставям в кавички, тъй като за мен тези хора са или платени елементи, или просто с умствени и психически отклонения. Оставям на страна темата платени или луди. Тя е без значение в случая. По-важният въпрос е ще допуснем ли тези хора да тровят съзнанието на българския народ? Мисля, че и двете категории са еднакво вредни и могат да бъдат окачествени само и единствено като чужди подлоги. Моето мнение е крайно, може би дори пресилено, но не мога да си представя как българи могат да служат и да пригласят на чужди каузи, поставяйки чуждия интерес над българския.

А това е напълно очевидно. Нито митът, че Русия е само добра и непорочна, нито легендата, че западните държави и САЩ милеят за България, са верни. И двете тези са чужда пропаганда. Една гадна, гнусна, информационна манипулация. Мога да кажа дори провокация към България и българския народ. Самият аз съм пътувал десетки пъти до Руската федерация, включително и зад Урал, и това, което нашите “русофили” твърдят и викат, е напълно погрешно. Русия е една държава на голямото разделение. Бил съм в и в Санкт Петербург, и в Москва, и в Архангелск. Има огромно разделение между бедни и богати, между чиновническата каста и обикновените хора. Руснаците не искат война всъщност, не искат да се забъркват в международни афери. Обикновеният руски гражданин иска да живее добре – да получава добра заплата, добри публични услуги, да иде на почивка и да бъде оставен на мира. Всъщност, централната власт и чиновниците се нуждаят от конфликт. За да станат по-богати. Нали се сещате, че доставките за армията и продоволствията са в ръцете на няколко олигарси. Нали се сещате, че тези, които искат война, няма да идат да воюват?! Те с удоволствие ще пратят да се бият онези от панелните блокове, пробутвайки им, че това е патриотичен за тях дълг. Преди месец бях в Москва. Много от хората проклинат настоящото положение и обясняват, че заради Крим и цялата неразбория с Украйна са станали по-бедни. Разбира се, има и други гласове, които казват, че Русия този път трябва да покаже мускули, защото има своето място на световната сцена. Обаче, никой не иска да умира или да се лиши от нормалния си живот заради имперските амбиции на Кремъл. В Русия тече една страшна пропаганда, но хората едва ли я приемат.

А що се отнася до Запада и САЩ. Те са в абсолютно същата позиция. Вярва ли някой, че обикновеният гражданин от Върмонт или Мюнхен желае война? Точно обратното – много от хората считат, че всичко трябва да се реши с преговори, още повече, че хората много повече се страхуват от “Ислямска държава”, отколкото от “руската мечка”. Според социологически проучвания мнозинството от гражданите в държавите от ЕС смятат исляма за много по-голяма заплаха от Русия. Какво говори това? Че западните държави няма да посмеят да направят каквото и да е против волята на избирателите, защото идват избори – във Великобритания, във Франция и т.н. Дрънкането на оръжията е една бутафория. За ваше сведение, Германия никога няма да направи и една по-сериозна стъпка срещу Русия, докато ползва газ от “Газпром” на ниски цени. Това е положението.

Връщам се на пропагандата тук. Може да се прочетат всякакви безумия във Фейсбук и по разни сайтове и сайтчета. Това е информационна война. Със сигурност знам, че редица правителства и големи корпорации има бюджети точно за такива сайтове, които да тиражират пропаганда под маската на информация. И нашите “русофили” и “русофоби” са част от схемата, която носи пари и влияние. Неслучайно можем да прочетем безумия като “Танкове пътуват през България към Русия” или “Започва Трета световна война – България е пушечно месо”, или “Руски самолети кръжат на България”, “България е мишена на Русия заради САЩ и НАТО”… Съзнателно или не, всеки, който тиражира подобни глупости, е част от чуждата пропаганда. Най-лошото е, че тук в България има хора, които с хляб и сол ще посрещат и едните, и другите. Най-лошо е, че докато България се топи с по 100 човека на ден, ще се намерят мекерета да правят митинги и да държат речи с апологеми за едните или другите. Най-лошото е, че някои от нашите националисти се увличат по руската карта, а “русофобите” надянаха маските на българофили. Обаче, може ли да бъде националист оня, който вее червени знамена с петолъчки и размахва лика на Сталин, и може ли да бъде “българофил” оня, който само преди година наричаше националистите фашисти и ксенофоби?! Мисля, че не.

 

2 коментара »

  • Виктор said:

    Лелей. Този господин тук е оставил русофобите да му дишат прахта. Това си е направо случай на параноична шизофрения причинена от омраза към Русия. Нека, макар и да не съм русофил му отговоря на всичките въпроси поне, като лекар.
    Господине, филията, както и фобията са състояния на нарушено възприятие на действителността изкривено от силна емоционална компонента. Всичките ви четиридесет и пет въпроса имат само един отговор. Това е така, защото е нормално и естествено в създалата се ситуация. Вашето възприятие обаче е изключително изострено под въздействие на емоционалната компонента. Всъщност русофила възприема всичко казано от вас, като положително и го приветства. Неговото възприятие също е изкривено. Причината за това е емоционално разстройство много прилично на вашето само че с обратен знак. Ето например вие господине виждате, че всички беди на човечеството се коренят в наличието на света на страна Русия и на русофоби. На вас например ви се струва, че изчезнат ли всички руснаци и територията, на която в момента живеят разпредели ли се между нормалните страни, ще настане вечно благоденствие. Това обаче е една илюзия господине, причинена от емоционално разстройство. Така например един русофил ще ви каже, че Русия продава газ на България по скъпо за да помогне на България. Това също е илюзия. Реалността е, че Русия продава скъп газ на България и на Европа защото може. Излишно е господине да си тровите нервите задавайки си въпроса какво би правил десет метров крокодил във вашият хол. Отговора винаги ще бъде – ами каквото си иска. Така и с Русия. Сам казвате, че тя отделя огромна част от бюджета си за военни цели. Е виждате ли логиката? България господине е малка държава. Тя господине има нужда от любовта на всички ни към нея. Повярвайте ми вашата омраза към Русия съвсем не е любов към България. Тя е само това, което е. Болезнено състояние на духа, което трябва да лекувате. Излекувайте се господине и ще бъдете по полезен на България, когато сте способен да вложите цялата си душа в това да обичате Родината си, вместо да се погубвате мразейки други страни.

  • LO6O said:

    Другари РУСОФИЛИ, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синове ще воюват в Дагестан и Авганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така аругантно ни лъжите ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.