2024-03-28

1 thought on “Както започне годината, така и ще продължи

  1. Много интересен феномен. Когато Оруел пише 1984 всичко живо го чете в захлас, а когато години по късно реалността надхвърля неговата фантазия никой не иска и да знае.
    Информация, която не ангажира въображението обикновенно се подминава. Е „Бивол“ ни казва, че ПИБ е празен балон. Всеки си казва следното. „Аз пари там нямам, а ако олигарските си държат там парите това си е тяхна работа“ Смисъла е, че аз каквото съм можел да направя по въпроса съм го направил. Ясно е, че данъкоплатците в България ще плащат за дупката в ПИБ също така както в момента плащат за КТБ. Е и тук аз съм направил, каквото съм можал. Живея в Америка а не в България и плащам гяволиите на американските мошенници. Защото какво е държавната дотация на Фреди Мак и Сали Мае ако не същото запълване на финансови дупки от държавния бюджет? И след като американското правителство го прави, то защо да не го прави и българското?
    Ние тук сме емигранти от България. Голяма част от нас са и американци. Нито сме докрай българи, нито сме докрай американци. Ние сме нещо различно. Даже не бих казал, че сме нещо средно а просто различно. Ще си докажа тезата. Казват, че за да се интегрира едно емигантско семейство са необходими поне околения. Така е било досега. Днес обаче света е станал изключително ликвиден. Моите деца може да живеят в китай или австралия а техните деца да са на Марс или на северния полюс. И винаги ще има първо поколение емигранти а за интеграция и дума не може да става. Та вместо да се вайкаме, че сме загубено поколение, нещастни носталгици страдащи в името на децата си, не е ли по добре да се видим, като хора на бъдещето, предтеча на най-много бройната човешка група след години. Вечните странници, хората на Земята, Човеците най сетне свободни от отровата на патриотизма. Не се шокирайте. Патротизма се е разглеждал, като негативно качество много преди аз да се замисля за това. Ако по време на градовете държави патриотизма е бил градивна сила целяща опазване на цивилизацията, последните две световни войни показват, че същия този патриотизъм ако не се овладее ще бъде края на човечеството и Земята каквато я познаваме. Ако в момента в Украина умират хора то е заради патриотизма. Ако в момента в България все още има политическа класа и данъкоплатци то е също заради патриотизма.
    Но да оставим това. Аз съм Виктор, живея в Америка засега и имам роднини и имот в България. Аз искам:
    1. Да има директна самолетна линия Чикаго-София.
    2. Да се премахне двойното данъчно облагане за да мога да живея и работя където си искам по света.
    3. Децата ми да могат да учат в България, като български граждани а в Америка, като американски граждани на базата на факта, че те имат двойно гражданство.
    4. Аз да мога да живея в България, като бългаски гражданин а в Америка, като американски гражданин на същото основание.
    5. Да има също така възможност да бъда американски гражданин в България и български в Америка по избор и в зависимост коя позиция в момента ми е по изгодна.
    6. Да се намалят цените и да се улеснят процедурите по издаване на документи от всякакъв род и вид.
    7. Да се въведе безвизов режим за моите роднини и приятели за да могат те по лесно да ми идват на гости.

    Аз ще работя за тези цели независимо дали има партия и политик, които да ме подкрепят или не.
    Целите на българите само частично съвпадат с моите цели и целите на американците са смо отчасти моя задача.
    Не съществува а момента никакво политическо образование, което да бъде израз на моите интереси. Не съм сигурен и, че имем нужда от такова политическо образование. Все пак аз съм човек на бъдещето и всичко така или иначе работи в мой интерес.
    Към всичките мои братя и сестри емигранти отправям апел/съвет. Отърсете се от оковите на патриотизма и прегрнете бъдещето. Вие не сте края, вие сте началото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *