Home » Избрано

Стефан Данаилов на 72. Няколко поколения актьори празнуват със своя учител

2014.12.16 Няма коментари
Spread the love

26f22a30aea710689c48a6e0cdd1cb6d

Стефан Данаилов събра студентите от всичките си класове в НАТФИЗ заедно с децата им на вечеря. Актьори от 7 випуска се подредиха за вълнуваща снимка заедно със своя Мастер в неделя пред Народния театър, където много от тях през годините са играли рамо до рамо със своя ментор. Преди Коледа някои думи се изтъркват от употреба, но „тайната” среща на Ламбо с няколко поколения актьори, които е възпитал, и децата, които те са отгледали, е чудо, което е в състояние да развълнува и най-коравосърдечния зрител. А снимката, която запечатаха малцина медии на стълбите на Народния театър, без преувеличение може да бъде наречена „Любов”, пише “Площад Славейков”.

Снимка: Скрийншот от видео на Би Ти Ви

Снимка: Скрийншот от видео на Би Ти Ви

Събрани на едно място, студентите на Данаилов и наследниците им се оказаха толкова много, че могат да напълнят трупите на два или три театъра, или цялото българско кино. Ако и децата им поемат в същата посока, на Ламбо може да му се признае, че е поставил началото на знаменита школа на родната сцена. Колкото и да са много студентите му, в неделя вечерта Данаилов успя да побере всички в един столичен ресторант – Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Стефка Янорова, Валери Йорданов, Ваня Щерева, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Александър Кадиев, Дарин и Деян Ангелови, Влади Въргала, Август Попов, Башар Рахал…

Параскева Джукелова с Мастера и дъщеря с

Параскева Джукелова с Мастера и дъщеря си

“Я да видя какво става! Всички да седнат. Виждам празни чаши. Сипете си. Чувате ли ме?” – каза вече в заведението актьорът, който на 9 декември навърши 72.

“Както винаги, Мастер” – отвърна му хор от над 150 гласове в ресторанта, разказва в репортаж „24 часа”.

“Следя какво се случва с вас на сцената, но винаги съм искал да знам какво се случва и във вашия личен живот. Бая деца се народиха… – каза Стефан Данаилов. – Май работата отива на рев. Защото това е половината от моя живот…”

Актьорът Дарин Ангелов с децата си

Дарин Ангелов с децата си

“Бях щастлив с вас. Сякаш оня ден беше 1988 г. (бел. ред. – първият му випуск), а сега е 2014-а – продължи Ламбо. – Позволих си подло да черпя от вашата енергия, да се чувствам млад като вас. Първо отношението ми с вас беше младежко, после чичовско, а сега – дядовско. Мнозина от вас ми се сърдят, че не ходя да ги гледам на сцената. Признавам, не го правя. Опитах се. После започнах да мърморя като дърта учителка Затова не ми се сърдете, че не ви гледам.

Но знаете ли, че през последната година ми се наложи да си поседя повече вкъщи. Леле, толкова есемеси не съм пращал в живота си! Владо (бел. ред. – обръща се към Влади Въргала), що есемеси съм пратил за тебе! Гледах ви в реклами, в реалити шоута, в сериали. Вие сте чудесни, вие сте универсални. Част от вас, смело мога да го кажа, сега са стожери на българския театър и кино. Желая ви звезден път, какъвто беше моят. Вие сте моята гордост!”

Нети с дъщеря си

Нети с дъщеря си

Стефан Данаилов решил да подари по един малък подарък на всички деца на своите студенти и избрал шоколадови мечета – шега с някои звезди, наричани „мечки в театъра”: “Нека сега нашите деца да получат по едно златно мече от дядо си Ламбо Мечката”.

unnamed

“Скъпи мои, обичани, наздраве! Радостен съм! Абе много съм радостен! Да се повеселим. Има водка. Тези, които имат тази вечер представления, по-разумно с нея. Моля, пуснете по-младежка музика!”, нареди професорът.

.

Източник: Сross.bg

Video от посрещането на големия актьор и преподавател пред Народния театър в София може да се види тук

Снимка: Скрийншот от видео на Би Ти Ви

Снимка: Скрийншот от видео на Би Ти Ви

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.