Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Борисов, Кънев и Цветанов коментираха в Берлин реформите и Изборния кодекс

2014.12.15 Един коментар
Spread the love

Вчера, 14 декември 2014 г., в българско посолство в Берлин се състоя среща на българската общност там с премиера Борисов и делегация от министри и шефове на партии от управляващата в момента коалиция. На срещата, освен Бойко Борисов, бяха и вицепремиерите  Меглена Кунева, Томислав Дончев, Ивайло Калфин,  председателите на ГЕРБ и на Реформаторския блок Цветан Цветанов и Радан Кънев, шефът на Икономическата комисия в парламента Делян Добрев, българският посланик в Берлин Ради Найденов.

На срещата бяха зададени и коментирани различни въпроси, между които необходимостта от промени в Изборния кодекс, които да дадат възможност на българските граждани в чужбина да участват по-активно и равнопоставено в български избори; финансовата политика на правителството; проектът “Южен поток” и др.

Срещата с българската общност в Берлин се състоя в рамките на официално посещение на българската правителствена делегация в Германия. Днес Бойко Борисов се срещна с канцлера Ангела Меркел. След срещата Меркел и Борисов дадоха обща пресконференция, на която бе заявено, че Германия ще подкрепи България за разрешаването на сложната ситуация по проекта „Южен поток”. Меркел подчерта, че ще ангажира и ще изпрати нейни експерти, които да проверят как стоят нещата юридически по „Южен поток”. На пресконференцията бе заявено още, че канцлерът Меркел поема ангажимент заедно с българския премиер Борисов и с президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да обсъдят следващи съвместни стъпки на България и ЕК за намирането на изход по този въпрос.

BB_berlin
.

Вижте видеозаписи от срещата в българското посолство, направени от Милен Радев.

Откриване на срещата


.
Радан Кънев и Цветан Цветанов за промените на Изборния кодекс


.
За Южен поток


.
За финансовата политика на правителството


.

One Comment »

  • Лила said:

    Съвсем не е там мястото на Цветанов, човек с присъда! Какви са тези съветници на правителството, които им спестяват тази истина, че този човек НЕ трябва да бъде в Правителството!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.